Дербито на Бирмнгам ще остане без победител


П. Пенков

Дербито на Бирмнгам ще остане без победител

Астън Вила - Бирмингам
Стадион: "Вила Парк", Бирмингам
Дата: 31.10.2010
Час: 14:00
Съдия: Хауърд Уеб

В първа среща от неделния ден на десетия кръг в английската Висша лига, един срещу друг се противопоставят тимовете на Астън Вила и Бирмингам. Това градско дерби се явява твърде важно и за двата отбора, тъй като, който го спечели ще има шанса да се изкачи до първите 7 позиции в класирането. В момента Вила заемат 10-та позиция с актив от 11 точки и общо регистрирани 3 победи, 2 равенства и 4 загуби. В предишният кръг от първенството, Астън Вила загуби минимално с 1:0 визитата си на Съндърланд, а в средата на следващата седмица успя да продължи участието си в турнира Карлинг Къп. Те победиха у дома тима на Бърнли с 2:1 след продължения.

Левият бранител на Вила - Стивън Уорнък се завръща в отбора след изтърпяно наказание. Бившият игра на Ливърпул трябваше да пропусне двубоя с Бърнли поради натрупани жълти картони. Нападателят Габриел Агнонлахор, капитана Стилян Петров и защитника Люк Йънг са контузени, докато Марк О'Брайтън е наказан. Мениджърът на клуба Жерар Улие заяви пред медиите на острова, че се надява да може да разчита на нападателя Джон Карю, който страда от лека травма.

Градският им съперник - Бирмингам се намира на 13-та позиция във временното класиране след 9 кръг. Бирмингамци имат отрицателна голова разлика, но са само на точка зад Вила. В последните два кръга от шампионата Бирмингам записа поражение при гостуването си на "Емирейтс" с 2:1, а седмица по-късно победи у дома Блекпул с 2:0. Освен това Бирмингам продължи участието си в турнира Карлинг Къп, след като победи Брентфорд след изпълнение на дузпи.

Александър Хлеб заяви, че се чувства готов да се върне в игра за двубоя с Вила. Даденият под наем от Барселона, Хлеб, получи контузия в коляното по време на победата над мандарините преди седмица, но беше включен в състава на Алекс Маклийш за гостуването на "Вила Парк".

Прогноза: Астън Вила - Бирмингам 0:0

Астън Вила:

26 септември Уулвърхемптън - Астън Вила 1:2 (Висша лига)
02 октомври Тотнъм - Астън Вила 2:1 (Висша лига)
16 октомври Астън Вила - Челси 0:0 (Висша лига)
23 октомври Съндърланд - Астън Вила 1:0 (Висша лига)
27 октомври Астън Вила - Бърнли 2:1 сл. прод. (Карлинг Къп)

Бирмингам:

25 септември Бирмингам - Уигън 0:0 (Висша лига)
02 октомври Бирмингам - Евъртън 0:2 (Висша лига)
16 октомври Арсенал - Бирмингам 2:1 (Висша лига)
23 октомври Бирмингам - Блекпул 2:0 (Висша лига)
26 октомври Бирмингам - Брентфорд 1:1 - 4:3 сл. дузпи (Карлинг Къп)


Досегашни срещи:

Астън Вила - Бирмингам

100 мача
42 победи за Астън Вила
26 равенства
32 победи за Бирмингам
Голова Разлика: 158:135 за Астън Вила


Коефициенти от bet365:
Астън Вила - 1.80
Равен - 3.60
Бирмингам - 4.50

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
156