Ще успеят ли Блекбърн да препънат Челси?


П. Пенков

Ще успеят ли Блекбърн да препънат Челси?

Блекбърн - Челси
Стадион: "Ииуд Роуд", Блекбърн
Дата: 30.10.2010
Час: 17:00
Съдия: Питър Уолтън

Блекбърн приема Челси на "Иууд Парк" в среща от десетия кръг на английската Висша лига. Роувърс заемат 17-та позиция във временното класиране, с еднакъв брой точки с Ливърпул, който е в зоната на изпадащите. Досега Блекбърн са регистрирали общо 2 победи, 3 равенства и 4 загуби. В последните два изминали кръга от шампионата те записаха нулево равенство у дома срещу Съндърланд, а в последната седмица загубиха минимално на "Анфийлд". Те бяха надиграни от Ливърпул, които намериха себе си и постигнаха втората си победа от началото на сезона.

Кристофър Самба и Райън Нелсън са готови да се върнат в защитния вал на Блекбърн за срещата с временния лидер - Челси. Самба се завръща в състава, след като пропусна двубоя на "Анфийлд" поради наказание. Нелсън пък, който отсъства заради контузия, проведе тренировъчни занимания с отбора в четвъртък. Джейсън Робъртс тренира на пълни обороти, но халфовете Стивън Нзонзи и Винс Грела са аут съответно с разтежение и контузия в слабините.

Съперниците им Челси успяха да задържат преднината си пред останалите конкуренти за шампионската титла, след като в последния кръг победиха с 2:0 у дома тима на Увърхемптън. По-рано същата седмица състава на Карло Анчелоти спечели гостуването си на Спартак Москва с 2:0. Единствената грешна стъпка на лондончани в последния месец бе гостуването им на Астън Вила, където двата тима си разделиха по точка, след като завършиха при нулево равенство.

Очаква се Челси отново да бъдат без Франк Лампард за гостуването им на "Иууд Парк". Всички в лондонският клуб се надяваха, че Лампард ще поднови тренировъчни занимания през тази седмица, след като пропусна последните 10 срещи на тима, но английския национал все още не се е възстановил напълно от хернията си и завръщенето му в игра се отлага за следващата седмица, когато Челси гостува на Ливърпул. Добрата новина е, че Алекс се връща, след като пропусна двубоя с Увърхемптън, но Рамиреш и Йоси Бенаюн остават аут.

Не мисля, че Блекбърн могат да предложат нещо в този мача, като прогнозирам категорична победа за Челси.

Прогноза: Блекбърн - Челси 0:4

Последни 5 изиграни срещи:

Блекбърн:

22 септември Астън Вила - Блекбърн 3:1 (Карлинг Къп)
25 септември Блекпул - Блекбърн 1:2 (Висша лига)
02 октомври Стоук Сити - Блекбърн 1:0 (Висша лига)
18 октомври Блекбърн - Съндърланд 0:0 (Висша лига)
24 октомври Ливърпул - Блекбърн 2:1 (Висша лига)

Челси:

28 септември Челси - Олимпик Марсилия 2:0 (Шампионска лига)
03 октомври Челси - Арсенал 2:0 (Висша лига)
16 октомври Астън Вила - Челси 0:0 (Висша лига)
19 октомври Спартак Москва - Челси 0:2 (Шампионска лига)
23 октомври Челси - Уулвърхемптън 2:0 (Висша лига)


Досегашни срещи:

Блекбърн - Челси

87 мача
30 победи за Блекбърн
21 равенства
36 победи за Челси
Голова Разлика: 132:114 за Челси


Коефициенти от bet365:
Блекбърн - 7.50
Равен - 4.33
Челси - 1.44

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
143