Арсенал няма да бъдат спрени по пътя към целта им


П. Пенков

Арсенал няма да бъдат спрени по пътя към целта им

Арсенал - Уест Хем
Стадион: "Емирейтс", Лондон
Дата: 30.10.2010
Час: 17:00
Съдия: Майк Джоунс

В първи двубой от десетия кръг на английската Висша лига, Арсенал приема Уест Хем Юнайтед. Артилеристите са едни от основните претенденти за спечелването на трофея в края на сезона, като в момента те заемат втората позиция в класирането, само на 5 точки зад лидера Челси. В последният изминал кръг Арсенал затвърди шампионските си амбици, след като победи гражданите на собствения им "Сити ъф Манчестър" с класическото 3:0. Това бе сериозен удар за състава на Роберто Манчини, който също е един от фаворитете. В средата на следвата седмица, лондончани продължиха участието си в турнира Карлинг Къп, след като в четвъртия кръг на надпреварата победиха като гост Нюкасъл с категоричното 4:0.

Мениджърът на Арсенал - Арсен Венгер няма да може да разчита на левия защитник - Кийрън Гибс за двубоя с Уест Хем. Гибс е разтеглил колянна връзка по време на срещата с Нюкасъл от Карлинг Къп. Вратарят Мануел Алмуния, защитника Томас Вермаеленн и халфа Абу Диаби все още не са в оптимална физическа форма за да влязат в игра. Джак Уилшир ще трябва да изтърпи наказанието си за 3 мача, докато дългосрочно отсъстващите Арън Рамзи и Робин ван Перси се очаква да се завърнат към тренировки в началото на следващата седмица. 

Уест Хем, за разлика от Арсенал, се намира на последното 20-то място в таблицата, с 6 инкасирани точки след 9 изиграни мача. Това обаче съвсем не е накарало играчите на Аврам Грант да загубят увереност и да се върнат на позицията, която им приляга. За сметка на представянето в първенството, Чуковете продължиха участието с турнира Карлинг Къп, след като в четвъртия кръг на надпреварата победиха като домакини Стоук Сити. Срещата завърши наравно 1:1 в редовното време, а в добавеното Да Коща и Обина решиха двубоя след попадания във вратата на грънчарите.

Капитанът на Уест Хем - Матю Ъпсън вероятно ще пропусне гостуването на "Емирейтс" поради разтежение получено по време на загубата от Нюкасъл с 2:1 в предишния кръг. Ъпсън е бил подложен на интензивно лечение тази седмица, но мениджъра Аврам Грант сподели пред медиите, че не би рискувал със здравето му. Нападателят Фредерик Пикион също е под съмнение поради контузия, но Грант заяви, че най-големия проблем в редиците на тима за двубоя с Арсенал е натрупаната умора след кръга в Карлинг Къп.

Според мен Арсенал няма да могат да бъдат спрени от чуковете в борбата им за лидерската позиция с Челси.

Прогноза: Арсенал - Уест Хем 3:0

Последни 5 изиграни срещи:

Арсенал:

03 октомври Челси - Арсенал 2:0 (Висша лига)
16 октомври Арсенал - Бирмингам 2:1 (Висша лига)
19 октомври Арсенал - Шахтьор 5:1 (Шампионска лига)
24 октомври Манчестър Сити - Арсенал 0:3 (Висша лига)
27 октомври Нюкасъл - Арсенал 0:4 (Карлинг Къп)

Уест Хем:

25 септември Уест Хем - Тотнъм 1:0 (Висша лига)
02 октомври Уест Хем - Фулъм 1:1 (Висша лига)
16 октомври Уулвърхемптън - Уест Хем 1:1 (Висша лига)
23 октомври Уест Хем - Нюкасъл 1:2 (Висша лига)
27 октомври Уест Хем - Стоук Сити 3:1 сл. прод. (Карлинг Къп)


Досегашни срещи:

Арсенал - Уест Хем

107 мача
48 победи за Арсенал
32 равенства
27 победи за Уест Хем
Голова Разлика: 169:124 за Арсенал


Коефициенти от bet365:
Арсенал - 1.16
Равен - 7.00
Уест Хем - 17.00

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
151