Ливърпул ще огорчи бившия си мениджър


Н. Гавазов

Ливърпул ще огорчи бившия си мениджър

Ливърпул- Лестър

Стадион: "Анфийлд", Ливърпул

Дата: 05.10.2019 г.

Час: 17:00

Съдия: Кевин Каванах

Ливърпул посреща Лестър в мач от 8-я кръг на Висшата лига на Англия. По стечение на обстоятелствата тази среща е своеобразно дерби - лидерът в класирането срещу третия. Любопитното в сблъсъка идва и от това, че Брендън Роджърс се завръща на "Анфийлд" за първи път след уволнението си оттук. Дали бившият наставник на "червените" ще успее да сложи прът в колелата на мърсисайдци или Ливърпул ще премине и през този съперник по пътя си към титлата? Това ще разберем утре в късния следобед.

Ливърпул вероятно е най-добрият отбор в Европа и със сигурност тимът с най-страховитата атака на Континента в момента. Хората на Юрген Клоп записаха седем поредни победи във Висшата лига на Англия и са едноличен лидер в класирането, на 5 точки пред втория Манчестър Сити. Разбира се, някои от двубоите на "червените" не преминаха с лекотата, която се очакваше от феновете, като например срещата с Шефилд Юнайтед през миналия уикенд, но пък такива мачове са повод да бъде показан дух, настойчивост и дори хитрост. Именно това прави Ливърпул в момента, който има само една загуба в последните си десет двубоя във всички турнири и вкара поне три гола в последните си 3 мача във всички състезания. Любопитен факт е, че европейските шампиони са на два мача от изравняване на рекорда на Манчестър Сити за последователни победи в Премиършип. Следващата среща е на "Олд Трафорд", а след гостуването на историческия съперник предстои домакинство на Тотнъм. Но това е тема на бъдещите анонси на тези срещи.

Клайн и Шакири са контузени, Алисон вече тренира и набира форма, а Матип се възстановява.

Лестър и Роджърс има с какво да се гордеят, защото записаха три последователни победи след загубата на гости на Манчестър Юнайтед. Най-напред бе победен Тотнъм с 2:1, след това дойде категоричен успех над Лутън в Купата на Лигата, а през миналия уикенд бе постигната още по-голяма победа над Нюкасъл. Така "лисиците" събраха 14 точки и от всички отбори в Лигата именно те са най-близо до Манчестър Сити и Ливърпул.

Мати Джеймс се намира в лазарета, а Мадисън е под въпрос и по-късно днес ще се разбере, дали ще участва в срещата на "Анфийлд".

Интересни факти:

- Три от последните четири мача между тези отбори завършиха с победа за Ливърпул.

- Предишната среща между "лисиците" и "червените" завърши 1:1.

- Във всичките предишни срещи между двата тима бяха отбелязани голове.

- В пет от предишните седем мача между Лестър и Ливърпул бяха вкарани над 2.5 гола.

-Последната победа на Лестър тук е от 2000 година.

Както се вижда от цифрите, мачовете между Лестър и Ливърпул винаги са били резултатни. Нямаме никаква причина да не предполагаме, че и утрешният ще бъде подобен. Особено на фона на представянето на мърсисайдци срещу РБ Залцбург през седмицата, когато се видя колко много Матип липсва на колектива. Това предполага поне един гол за "лисиците" в късния съботен следобед.

От друга страна гостите има за какво да се безпокоят - трибуните на "Анфийлд", блестящата форма на Садио Мане, атомното нападение на домакините и изобщо от класата на страховития си съперник. Ще е интересно да видим с каква схема и стил ще се представи Роджърс, но се предполага, че Лестър ще играе затворено и ще разчита на контраатаки. Дали феновете на Ливърпул няма да видят повторение на срещата с Шефилд Юнайтед? Ако е така, то играчите на Клоп трябва да се заредят с много търпение и упоритост.

Нашите предположения са, че все пак мърсисайдци ще успеят да пречупят коравия си съперник, който няма да играе толкова затворено както Шефилд, а това означава малко повече шансове за домакините по пътя им към вратата на Шмайхел.

Предложението ни е: голове от страна на двата тима, попадение на Мане и победа за Ливърпул.

Прогноза: Ливърпул - Лестър 3:1

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <

Последни 5 срещи - Ливърпул

Дата Първенство Домакин Рез. Гост
02.10.2019 ШЛ група E Ливърпул 4 - 3 Ред Бул Залцбург
28.09.2019 Висша Лига Шефилд Юнайтед 0 - 1 Ливърпул
25.09.2019 Купа на Лигата Милтън Кийнс Донс 0 - 2 Ливърпул
22.09.2019 Висша Лига Челси 1 - 2 Ливърпул
17.09.2019 ШЛ група E Наполи 2 - 0 Ливърпул


Последни 5 срещи - Лестър

Дата Първенство Домакин Рез. Гост
29.09.2019 Висша Лига Лестър 5 - 0 Нюкасъл
24.09.2019 Купа на Лигата Лутън Таун 0 - 4 Лестър
21.09.2019 Висша Лига Лестър 2 - 1 Тотнъм
14.09.2019 Висша Лига Манчестър Юнайтед 1 - 0 Лестър
31.08.2019 Висша Лига Лестър 3 - 1 Борнемут


Досегашни срещи

Дата Първенство Домакин Рез. Гост
30.01.2019 Висша Лига Ливърпул 1 - 1 Лестър
01.09.2018 Висша Лига Лестър 1 - 2 Ливърпул
30.12.2017 Висша Лига Ливърпул 2 - 1 Лестър
23.09.2017 Висша Лига Лестър 2 - 3 Ливърпул
19.09.2017 Купа на Лигата Лестър 2 - 0 Ливърпул
  Сподели
293