Арсенал ще продължи участието си в Карлинг Къп


П. Пенков

Арсенал ще продължи участието си в Карлинг Къп

Нюкасъл - Арсенал
Стадион: "Сейнт Джеймс Парк", Нюкасъл
Дата: 27.10.2010
Час: 21:45
Съдия: Андре Маринър

Нюкасъл Юнайтед посреща на "Сейнт Джеймси Парк" тима на Арсенал в двубой от четвъртия кръг на турнира Карлинг Къп. В миналият кръг на надпреварата свраките се справиха с шампиона Челси, който загуби с 4:3 на собствения си "Стамфорд Бридж". Това бе голяма загуба за състава на Карло Анчелоти, но и голямо удовлетворение за мениджъра на Нюкасъл - Крис Хътън. В момента черно-белите заемат 9-та позиция в класирането във Висшата лига с актив от 11 точки. В последният изминал кръг от първенството, свраките се наложиха с минималното 2:1 като гости на Уест Хем.

Мениджърът на Нюкасъл няма да може да разчита на няколко футболисти за срещата с Арсенал. Сол Кембъл изпитва силни болки в бедрения си мускул, докато Дан Гослинг е с контузия в коляното, която по първоначални прогнози трябва да премине в началото на следващата година. Хатем Бен Арфа е аут от терените за неопределен срок, докато Стивън Харпър е със счупена ключица е се очаква да се завърне в игра в края на месец декември. Добрата новина за състава е, че Стивън Тейлър, който страда от травма в рамото си, е близо до завръщенто си в игра.

Съпернците им Арсенал нямат не проявяваха особени апетите към този турнир в последните няколко години, като мениджъра Арсен Венгер го използваше само за обиграване на младите играчи в състава. Да, но тази година нещата са малко по-различни. Артилеристите спечелиха последния си трофей преди 5 години, когато триуфираха с ФА Къп и от тогава феновете са крайно разочаровани от така наречената "суша", в която се изпаднал отбора. Това е един от шансовете за Арсенал да спечели трофей през тази година, въпреки че тима се представя добре в първенството и в Шампионската лига. Това е типично за лондончани, които в последствие на времето губят преднината си и в края на годината остават с празни ръце. В момента Арсенал заема втората позиция в класирането в Премиершип и на 5 точки разлика и лидера Челси. В последния изминал кръг артилеристите затвърдиха шампионските си амбиции, след като победиха като гости Манчестър Сити с 3:0, които са едни от претендентите са трофея в края на сезона.

Добрата новина за мениджъра Арсен Венгер, както и за феновете на английсия клуб е, че вратаря Мануел Алмуния най-вероятно ще се върне в игра за двубоя с Нюкасъл, след като претърпя контузия в лакътя си. Томас Вермаелен, Робин Ван Периси и Арън Рамзи се очаква да се завърнат отново в игра в началото на идния месец.

Смятам, че Арсенал ще успее да победи минамално в тази среща и така да увеличи шансовете си за спечелване на трофея.

Прогноза: Нюкасъл - Арсенал 1:2

Последни 5 изиграни срещи:

Нюкасъл:

22 септември Челси - Нюкасъл 3:4 (Карлинг Къп)
26 септември Нюкасъл - Стоук Сити 1:2 (Висша лига)
03 октомври Манчестър Сити - Нюкасъл 2:1 (Висша лига)
16 октомври Нюкасъл - Уигън 2:2 (Висша лига)
23 октомври Уест Хем - Нюкасъл 1:2 (Висша лига)

Арсенал:

28 септември Партизан - Арсенал 1:3 (Шампионска лига)
03 октомври Челси - Арсенал 2:0 (Висша лига)
16 октомври Арсенал - Бирмингам 2:1 (Висша лига)
19 октомври Арсенал - Шахтьор 5:1 (Шампионска лига)
24 октомври Манчестър Сити - Арсенал 0:3 (Висша лига)


Досегашни срещи:

Нюкасъл - Арсенал

144 мача
57 победи за Нюкасъл
32 равенства
55 победи за Арсенал
Голова Разлика: 197:195 за Арсенал


Коефициенти от bet365:
Нюкасъл - 3.75
Равен - 3.60
Арсенал - 1.90

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
156