Шефилд Ю.- Ливърпул: Тежък мач за гостите


Н. Гавазов

Шефилд Ю.- Ливърпул: Тежък мач за гостите

Шефилд Юнайтед - Ливърпул

Стадион: "Брамал Лейн", Шефилд

Дата: 28.09.2019 г.

Час: 14:30

Съдия: Антъни Тейлър

Шефилд Юнайтед приема Ливърпул в мач от седмия кръг на Висшата лига на Англия. За мнозина този двубой е с предрешен край -новакът в елита срещу европейския шампион. Но хората на Крис Уайлдър вече демонстрираха дух и грамотен футбол, а пристигането на лидера в таблицата е повод тези качества да бъдат показани още по-силно, плюс това трибуните ще дадат своя принос за мотивацията на своите любимци. Ливърпул е изправен пред тежко пътуване до Южен Йоркшир.

"Остриетата" започнаха кампанията си с равенство и победа, но след това последваха три мача без успех. Интересното в тях е, че новакът в лигата претърпя две домакински поражения, а на терена на Челси измъкна равенство, при това след като губеше с 2:0 на полувремето. Най-впечатляващо до момента бе представянето на Шефийлд в миналия кръг, когато тимът се наложи с 2:0 над Евертън, при това този успех дойде на негостоприемния "Гудисън Парк". Благодарение на тези резултати "остриетата" събраха 8 точки, колкото имат Манчестър Юнайтед и Тотнъм, а това им осигурява място в средата на таблицата.

Шарп от домакините е наказан, а МакГолдрик се възстановява от травмата, което означава, че Крис Уайлдър няма друг избор, освен да постави Макбърн и Робинсън на върха на атаката.

Ливърпул провежда една блестяща кампания във Висшата лига, където "червените" постигнаха шест победи от шест възможни и с пълен актив от точки оглавиха таблицата за класиране с пет точки пред втория Манчестър Сити. В миналия кръг хората на Юрген Клоп бяха подложени на първия си сериозен тест, гостувайки на Челси, но мърсисайдци не позволиха на "сините" да вземат реванш от загубения финал за Суперкупата и записаха много важна победа с 2:1. Трябва да се отбележи обаче, че гостите отстъпиха инициативата през второто полувреме и трябваше да положат максимални усилия при опазването на резултата. Лека сянка върху това мощно начало на Ливърпул хвърли поражението с 2:0 в Неапол в двубой от Шампионска лига. Това обаче едва ли е причина за безпокойство, с оглед на факта, че става дума за началото на турнира, а и по ирония на съдбата "червените" претърпяха загуба на този стадион и през миналата година, но след това спечелиха състезанието.

Гостите са без Алисон и Клайн, като добрата новина е, че бразилецът започва тренировки в неделя.  Кейта се завърна в строя, но едва ли ще започне като титуляр.

Фаворит в срещата е Ливърпул. Гостите разполагат с много сериозен защитен вал пред вратата си, а нападението е най-доброто не само на Острова, но и в Европа. Освен това "червените" пристигат с огромно самочувствие от добрата си серия, а това е допълнителен "+" в тяхна полза. Очакванията са, че европейските шампиони ще контролират срещата и рядко ще позволяват на съперника да достига вратата на Адриан. Въпросът е, ще може ли Ливърпул да материализира превъзходството си с голове. Домакините, въпреки факта, че ще играят пред своя публика, най-вероятно ще останат зад линията на топката и ще се бранят 11 човека срещу страховитата  атака на могъщия си съперник. Нашите предположения са, че "червените" все пак ще повалят съперника си, но това едва ли ще се случи под формата на голова фиеста.

Прогноза: Шефилд Юнайтед - Ливърпул   0:1

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <

Последни 5 срещи - Шефилд Юнайтед

Дата Първенство Домакин Рез. Гост
25.09.2019 Купа на Лигата Шефилд Юнайтед 0 - 1 Съндърланд
21.09.2019 Висша Лига Евертън 0 - 2 Шефилд Юнайтед
14.09.2019 Висша Лига Шефилд Юнайтед 0 - 1 Саутхямптън
31.08.2019 Висша Лига Челси 2 - 2 Шефилд Юнайтед
27.08.2019 Купа на Лигата Шефилд Юнайтед 2 - 1 Блекбърн


Последни 5 срещи - Ливърпул

Дата Първенство Домакин Рез. Гост
25.09.2019 Купа на Лигата Милтън Кийнс Донс 0 - 2 Ливърпул
22.09.2019 Висша Лига Челси 1 - 2 Ливърпул
17.09.2019 ШЛ група E Наполи 2 - 0 Ливърпул
14.09.2019 Висша Лига Ливърпул 3 - 1 Нюкасъл
31.08.2019 Висша Лига Бърнли 0 - 3 Ливърпул


Досегашни срещи

Дата Първенство Домакин Рез. Гост
24.02.2007 Висша Лига Ливърпул 4 - 0 Шефилд Юнайтед
19.08.2006 Висша Лига Шефилд Юнайтед 1 - 1 Ливърпул
  Сподели
352