Манчестър Сити - Арсенал - дербито на 9-я кръг


П. Пенков

Манчестър Сити - Арсенал - дербито на 9-я кръг

Манчестър Сити - Арсенал
Стадион: "Сити ъф Манчестър", Манчестър
Дата: 24.10.2010
Час: 18:00
Съдия: Марк Клатънбърг

Манчестър Сити и Арсенал се изправят един срещу друг в двубой от деветия кръг на английската Висша лига. Граджданите продължават да преследват целите си, като в момента заемат втората позиция в класирането с актив от 17 точки и на 5 точки от временния лидер - Челси. Манчестър Сити започнаха новия сезон с цел да го завършат в Топ 4, но изглежда, че те са готови да постигнат нещо повече от това и имат реални възможности да спечелят шампионската титла в края на надпреварата. В последният изигран кръг Сити постигнаха труден успех при визитата си на Блекпул. Те победиха мандарините с 3:2, като основен виновник за триуфма бе аржентинеца Карлос Тевес, който преди двубоя заяви в интервю ще обмисля оттеглянето си от футбола поради това, че не намира място за изява с английския клуб. В средата на следващата седмица гражданите продължиха успешното си представяне, като победиха с 3:1 у дома Лех Познан в двубой от груповата фаза на Шампионската лига.

Добрата новина за Манчестър Сити е, че новото попълнение Марио Балотели може да се завърне в игра. Италианският национал контузи коляното си след 33 минути игра със синята фланелка по време на дебюта си срещу Тимишоара. Въпреки това, нападателят е възсатновен и готов за игра.

Съперниците им Арсенал изпуснаха шанса си да атакува челна позиция, след като загубиха срещу прекия си конкурент за титлата - Челси с 2:0 на "Стамфорд Бридж". След това артилеристите победиха Бирмингам у дома с 2:1, а в средата на следващата седмица постигнаха впечатляващ успех над Шахтьор Донецк, побеждавайки украйнския клуб с 5:1 на "Емирейтс".

Защитникът Бакари Саня се връща в състава след прекарана контузия в слабините. Никлас Бендтнер  и Тио Уолкът са включени в групата, след като са се излекували от травмите си, но централния защитник Лорант Косчелни, съотборника му в отбрана - Томас Вермаелен и вратаря Мануел Алмуния остават аут поради контузии. Халфът Джак Уилшир също няма да може да игра поради наложеното му наказание от 3 срещи. Робин ван Перси и Арън Рамзи се очаква да се върнат в игра през следващия месец.

Мисля, че равенството е логичния изход на тази среща с оглед доброто представяне на два тима досега.

Прогноза: Манчестър Сити - Арсенал 2:2

Последни 5 изиграни срещи:

Манчестър Сити:

25 септември Манчестър Сити - Челси 1:0 (Висша лига)
30 септември Манчестър Сити - Ювентус 1:1 (Лига Европа)
03 октомври Манчестър Сити - Нюкасъл 2:1 (Висша лига)
17 октомври Блекпул - Манчестър Сити 2:3 (Висша лига)
21 октомври Манчестър Сити - Лех Познан 3:1 (Лига Европа)

Арсенал:

25 септември Арсенал - Уест Бромич 2:3 (Висша лига)
28 септември Партизан - Арсенал 1:3 (Шампионска лига)
03 октомври Челси - Арсенал 2:0 (Висша лига)
16 октомври Арсенал - Бирмингам 2:1 (Висша лига)
19 октомври Арсенал - Шахтьор 5:1 (Шампионска лига)


Досегашни срещи:

Манчестър Сити - Арсенал

153 мача
36 победи за Манчестър Сити
36 равенства
81 победи за Арсенал
Голова Разлика: 264:168 за Арсенал


Коефициенти от bet365:
Манчестър Сити - 2.50
Равен - 3.20
Арсенал - 2.90

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
171