Ще стигне ли Ливърпул дъното?


П. Пенков

Ще стигне ли Ливърпул дъното?

Ливърпул - Блекбърн
Стадион: "Анфийлд", Ливърпул
Дата: 24.10.2010
Час: 17:00
Съдия: Фил Дауд

В неделя от 17:00 часа българско време Ливърпул се изправя срещу Блекбърн в двубой от деветия кръг на английската Висша лига. Съставът на Рой Ходжсън продължава с катастрофалното си представяне до момента, като заема 18-та позиция в класирането с актив от 6 точки след 8 изиграни срещи. В последният кръг Ливърпул загубиха с 2:0 градското дерби срещу Евертън и така трябваше да останат още седмица в опасната зона. В четвъртък мърсисайдци продължиха със закономерното си слабо представяне, като завършиха 0:0 при гостуването си на Наполи в среща от турнира Лига Европа.

Мениджърът на Ливърпул Рой Ходжсън ще може да разполага с най-добрия си състав в двубоя с Блекбърн. Фернандо Торес, Стивън Джерард, Раул Мейрелеш и Лукас Лейва се завръщат в състава, след като им бе дадена почивка срещу Наполи. Защитникът Джейми Карагър ще заеме мястото си в центъра на отбраната, след като Глен Джосън е готов да поеме десния фланг след прекарана контузия. Даниел Агер също може да се завърне в игра, след като пропусна гостуването на Наполи поради вирус. Холаданският нападател Дирк Каут е аут с контузия в глезена.

Съперниците им Блекбърн се намират само на позиция над тях, но имат 3 точки повече в актива си. В последните два кръга момчетата на СамАлардасй загубиха при гостуването си на Стоук Сити, завършило при резултата 1:0, а седмица по-късно записаха нулево равенство у дома срещу Съндърланд.

Лошата новина за Блекбърн е, че Кристофър Самба няма да може да помогне на тима, тъй като трябва да изтърпи наложеното му наказание, докато Райън Нелсън все още не се е възстановил напълно от контузията си получена по време на мач с националния отбор. Кейт Андрюс, Джейсън Робъртс и Винс Грека са аут за гостуването на Ливърпул поради контузии. Новото попълнение в Блекбърн - Херълд Гулон, който подписа договор за 2 години с клуба в петък, вероятно няма фигурира в групата за тази среща.

Мисля, че Ливърпул няма какво повече да губят, освен ако не гонят последната позиция в класирането, който е малко вероятно.

Прогноза: Ливърпул - Блекбърн 2:0

Последни 5 изиграни срещи:

Ливърпул:

25 септември Ливърпул - Съндърланд 2:2 (Висша лига)
30 септември Утрехт - Ливърпул 0:0 (Лига Европа)
03 октомври Ливърпул - Блекпул 1:2 (Висша лига)
17 октомври Евертън - Ливърпул 2:0 (Висша лига)
21 октомври Наполи - Ливърпул 0:0 (Лига Европа)

Блекбърн:

18 септември Блекбърн - Фулъм 1:1 (Висша лига)
22 септември Астън Вила - Блекбърн 3:1 (Карлинг Къп)
25 септември Блекпул - Блекбърн 1:2 (Висша лига)
02 октомври Стоук Сити - Блекбърн 1:0 (Висша лига)
18 октомври Блекбърн - Съндърланд 0:0 (Висша лига)


Досегашни срещи:

Ливърпул - Блекбърн

116 мача
50 победи за Ливърпул
35 равенства
31 победи за Блекбърн
Голова Разлика: 200:148 за Ливърпул


Коефициенти от bet365:
Ливърпул - 1.66
Равен - 3.60
Блекбърн - 5.50

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
166