Ще успеят ли Вила да препънат лидера Челси?


П. Пенков

Ще успеят ли Вила да препънат лидера Челси?

Астън Вила - Челси
Стадион: "Вила Парк", Бирмингам
Дата: 16.10.2010
Час: 19:30
Съдия: Лий Мейсън

В сблъсъка на съботния ден от 8-я кръг на английската Висша лига, осмия във временното класиране Астън Вила приема лидера - Челси. Бирмингамци не се представят убително от началото на новата кампания, като след седмия кръг имат регистрирани общо 3 победи, 1 равенство и 3 загуби. В последните два кръга от Премиершип, Вила победиха с 2:1 Уувърхемптън като гост, а в следващия кръг записаха поражение при гостуването си на "Уайт Харт Лейн". Добрата новина за феновете на тима е, че те успяха да продължат участието си в Карлинг Къп. В третия квалификационен кръг на турнира те победиха с 3:1 Блекбърн пред собствена публика.

Нападателят на Астън Вила Емил Хески е под съмнение за двубоя с Челси поради болки в прасеца. Габриел Агбонлахор все още е аут, след като се подложи на хирургическа намеса, докато Джон Карю се очаква да заеме титулярно място ако Хески не покаже добри резултати на фитнестеста, който ще му бъде направем преди срещата с лондончани. Фабиан Делф и Андреаас Уейман остават аут с контузии, докато защитника Къртис Дейвис премина под наем в Лестър.

Съперниците им Челси са временните лидери в класирането, като имат само една загуба до момента. Сините имат добра преднината пред останалите претенденти за титлата, като се намират на 4 точки пред втория Манчестър Сити и на 5 пред третия Манчестър Юнайтед. Тази преднината можеше да бъде още по-голяма ако тима на Карло Анчелоти не бе записал поражение при гостуването си на гражданите в края на месец септември. В следващия кръг обаче Челси постигна успех срещу един от преките си претенденти за шампионската титла Арсенал, побеждавайки артилеристите с 2:0 на "Стамфорд Бридж".

Временните лидери ще бъдат без нападателя си Дидие Дрогба и халфа Франк Лампард за пътуването до Бирмингам. Добрата новина обаче е, че капитана Джон Тери се е възстановил от контузията в гърба си. Дрогба няма да може да играе поради вирус, докато Лампард има проблеми в слабините. Защитникът Алекс е аут поради травма, а Йоси Бенаюн е дългосрочно отсъстващ със скъсан ахилес.

Смятам, че в предстоящия двубой колебливата игра на домакините не би затруднила борещия се да защити титлата си отбор на Челси.

Прогноза: Астън Вила - Челси 1:2

Последни 5 изиграни срещи:

Астън Вила:

13 септември Стоук Сити - Астън Вила 2:1 (Висша лига)
18 септември Астън Вила - Болтън 1:1 (Висша лига)
22 септември Астън Вила - Блекбърн 3:1 (Карлинг Къп)
26 септември Уулвърхемптън - Астън Вила 1:2 (Висша лига)
02 октомври Тотнъм - Астън Вила 2:1 (Висша лига)

Челси:

19 септември Челси - Блекпул 4:0 (Висша лига)
22 септември Челси - Нюкасъл 3:4 (Карлинг Къп)
25 септември Манчестър Сити - Челси 1:0 (Висша лига)
28 септември Челси - Олимпик Марсилия 2:0 (Шампионска лига)
03 октомври Челси - Арсенал 2:0 (Висша лига)


Досегашни срещи:

Астън Вила - Челси

128 мача
49 победи за Астън Вила
30 равенства
49 победи за Челси
Голова Разлика: 190:190


Коефициенти от bet365:
Астън Вила - 5.00
Равен - 3.60
Челси - 1.72

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
153