Сити отново ще покаже надмощие над Ливърпул


И. Ангелов

Сити отново ще покаже надмощие над Ливърпул

Ливърпул - Манчестър Сити
Стадион: Уембли
Дата: 04.08.2019 г.
Час: 17:00 ч.

Ливърпул и Манчестър Сити официално откриват новия сезон в традиционния сблъсък за Къмюнити Шийлд в неделя. Мърсисайдци ще искат да покажат намерение срещу съперника, който завърши само на една точка напред във Висшата лига и спечели втора поредна титла. 

Ман Сити успя да спечели в последната среща с Ливърпул, с 2:1 на "Етихад Стейдиъм", а и "гражданите" имат добър успех на "Уембли" в последните няколко години. Предполага се обаче, че потенциалната липса на постоянно присъстващия за Гуардиола Аймерик Лапорте, може да отслаби защитата на тима за острото нападение на "червените".

Новините в съставите преди старта на сезона са следните - за Ливърпул тежка контузия в подготовката получи Натаниел Клайн, който ще отсъства известно време. Садио Мане все още е почивка заради Африканската Купа на Нациите, поради което Шакири може да заеме мястото му до Салах и Фирмино. Джо Гомес вероятно ще вземе позицията на Жоел Матип в средата на защитата, а Наби Кейта също има шанс да стартира.

При Сити дебют може да получи новото попълнение Родри, а Фернандиньо да бъде негова резерва. Бенджамин Менди е под въпрос, поради което се очаква Олександр Зинченко да започне на левия бек, с Ангелино като резерва. Пеп Гуардиола ще изчака последните новини за Лапорте преди мача, докато Марес пропуска заради участието си в Купата на нациите.

И двата отбора проведоха продуктивна предсезонна подготовка, в която някои от младите звезди се проявиха. Предполага се, че ако мендижърите са успели да намерят оптималната форма на своите атакуващи части, то ще видим един зрелищен двубой с много голове, като представянето в защита ще е от значение за победителя.

Прогноза: Ливърпул - Манчестър Сити 2:3

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
602