Мисия в Лондон - Главни герои Челси и Арсенал


П. Пенков

Мисия в Лондон - Главни герои Челси и Арсенал

Челси - Арсенал
Стадион: "Стамфорд Бридж", Лондон
Дата: 03.10.2010
Час: 18:00
Съдия: Майк Дийн

В дербито на седмия кръг на английската Висша лига, Челси приема Арсенал на "Стамфорд Бридж". Сините от Лондон заемат лидерската позиция във временното класиране, като досега имат регистирани 5 победи, 1 загуба и нито едно равенство. Преди седмица съставът на Карло Анчелоти загуби първия си сериозен двубой от Висшата лига. Челси записаха поражение с 1:0 при визитата си на Манчестър Сити, което бе първия голям тест за отбора. В средата на следвщата седмица сините отново се върнаха към успехите, побеждавайки през собствена публика Олимпик Марсилия в срещата от груповата фаза на Шампионскта лига.

Полузащитникът на Челси - Франк Лампард ще пропусне лондонското дерби с Арсенал. Лампард успя да се възстанови от операцията, на която се подложи, но болки с слабините не му позволяват да играе. Нападателят Дидие Дрогба отново се връща в игра след като беше наказан за мача с Марсилия. Карло Анчелоти няма да може да разчита и на нападтеля Саломон Калу и израелския халф Йоси Бенаюн.

Арсенал се намират на 3-та позиция в клисирането, като са основни претенденти за спечелването на шампионскта титла в края на сезона. До момента състава на Арсен Венгер е регистрал 3 победи, 2 равенства и 1 порежение. В последния кръг от английското първенство те загубиха изненадващо у дома от Уест Бромич с 3:2. Това бе сериозен удар върху шампионските амбции на аритлеристите. В средата на следвщата седмица лондончани се справиха при гостуването им на Партизан, побеждавайки сърбите с 3:1.

Арсенал ще бъдат без капитана си Секс Фабрегас, а младия английски национал Кийрън Гибс е аут поради проблеми в прасеца. Стражът на артилеристите Мануел Алмуния продължава да е контузен, което означава, че Фабиански отново ще трябва да заеме позицията му. Халфът Абу Диаби се завърща в Арсенал, след като се излекува от травмата си в глезена. Томас Вермаелен, Никлас Бендтнер, Арън Рамзи, Тио Уолкър и Робин ван Перси са все още извън терените поради контузии.

С оглед страхотото представянето на Челси, когато играе пред собствената си публика и не убедителната игра на Арсенал като гост, съм склонен да прогнозирам успех за сините в лондонското дерби.

Прогноза: Челси - Арсенал 2:1

Последни 5 изиграни срещи:

Челси:

15 септември Жилина - Челси 1:4 (Шампионска лига)
19 септември Челси - Блекпул 4:0 (Висша лига)
22 септември Челси - Нюкасъл 3:4 (Карлинг Къп)
25 септември Манчестър Сити - Челси 1:0 (Висша лига)
28 септември Челси - Олимпик Марсилия 2:0 (Шампионска лига)

Арсенал:

15 септември Арсенал - Брага 6:0 (Шампионска лига)
18 септември Съндърланд - Арсенал 1:1 (Висша лига)
21 септември Тотнъм - Арсенал 1:4 сл. прод. (Карлинг Къп)
25 септември Арсенал - Уест Бромич 2:3 (Висша лига)
28 септември Партизан - Арсенал 1:3 (Шампионска лига)


Досегашни срещи:

Челси - Арсенал

151 мача
47 победи за Челси
45 равенства
59 победи за Арсенал
Голова Разлика: 215:192 за Арсенал


Коефициенти от bet365:
Челси - 1.70
Равен - 3.75
Арсенал - 5.00

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
192