Блекпул ще гони 3-та победа навън при гостуването си на Анфийлд


П. Пенков

Блекпул ще гони 3-та победа навън при гостуването си на Анфийлд

Ливърпул - Блекпул
Стадион: "Анфийлд", Ливърпул
Дата: 03.10.2010
Час: 17:00
Съдия: Майкъл Джоунс


Ливърпул и Блекпул се изправят един срещу друг в среща от 7-я кръг на английската Висша лига. Мърсисадйци започнаха разочароващо новия сезон, въпреки че досега имат само две загуби, но 3-те равенства и само едната победа им отрежда 18-та позиция в таблицата с актив от 6 точки. Ливърпул се разделиха с една от възможносите си за спечелване на трофея през този сезон, след като отпаднаха от Карлинг Къп. Те бяха победи на Анфийлд от тима на Норхемптън в двубоя от третия квалификационен кръг на турнира. В последният кръг от Премиершип червените отново записаха равенство. Този път то бе при домакинството им на Съндърланд, завършило при резултат 2:2. В средата на следващата седмица Ливърпул записаха първото си равенство в Лига Европа под ръководството на Рой Ходжсън. Това стана при гостуването им на холандския Утрехт.

Капитанът на мърсисайдци Стивън Джерард е готов да се върне в титулярния състав. Халфът беше оставен да почива в двубоя при нулевото равенство срещу Утрехт. Пол Кончески и фабио Аурелио ще пропуснат мача с мандарините поради контузии.

Блекпул заемат 16-та позиция с седем инкасирани точки. В последните три кръга мандарините победиха като гост Нюкасъл с 2:0. След това загубиха с 4:0 на "Стамфорд Бридж", а в последния кръг записаха минимално поражение при домакинството си на Блекбърн.

Мениджърът на Блекпул Йън Холоуей няма да може да разчита на защитника Алекс Баптист при визтата им на "Анфийлд". Баптист пропусна срещата с Блекбърн преди седмица поради стара контузия в кялното и се подложи на хирургическа намеса. Очаква се 24-годишния футболист да отсъства в продължение на няколко седмици, като се присъединява към останалите контузени в отбора - Луис Алмонд, Малаури Мартин и Били Кларк.

Това се оказва двубой от изключително значение за репотацията на Ливърпул и в частност на Рой Ходжсън, но ако не побядат има вероятност мърсисайдци да се задържат в зоната на изпадащите, което ще доведе до напускането на класините им футболисти през зимния трансферен прозорец.

Прогноза: Ливърпул - Блекпул 3:1

Последни 5 изиграни срещи:

Ливърпул:

16 септември Ливърпул - Стяуа Букурещ 4:1 (Лига Европа)
19 септември Манчестър Юнайтед - Ливърпул 3:2 (Висша лига)
22 септември Ливърпул - Нортхемптън 2:2 - 2:4 сл. дузпи (Карлинг Къп)
25 септември Ливърпул - Съндърланд 2:2 (Висша лига)
30 септември Утрехт - Ливърпул 0:0 (Лига Европа)

Блекпул:

24 август МК Донс - Блекпул 4:3 сл. прод. (Карлинг Къп)
28 август Блекпул - Фулъм 2:2 (Висша лига)
11 септември Нюкасъл - Блекпул 0:2 (Висша лига)
19 септември Челси - Блекпул 4:0 (Висша лига)
25 септември Блекпул - Блекбърн 1:2 (Висша лига)


Досегашни срещи:

Ливърпул - Блекпул

38 мача
16 победи за Ливърпул
9 равенства
13 победи за Блекпул
Голова Разлика: 64:62 за Ливърпул


Коефициенти от bet365:
Ливърпул - 1.33
Равен - 5.00
Блекпул - 10.00

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
162