3-те точки са повече от задължителни за Ливърпул


П. Пенков

3-те точки са повече от задължителни за Ливърпул

Ливърпул - Съндърланд
Стадион: "Анфийлд", Ливърпул
Дата: 25.09.2010
Час: 17:00
Съдия: Стюърт Атуел

Ливърпул приема отбора на Съндърланд в среща от 6-я кръг на английската Висша лига. Мърсисайдци започнаха достатъчно неубедително сезона за да се появят последните спекулации, че Торес е готов да се раздели с клуба и да премине във вечния съперник Манчестър Юнайтед, които са готови да платят 50 милиона за подписа му. Съставът на Рой Ходжсън заема 16-та позиция и е много близо до опасната зона, което е разочароващо за клуба да заема тази позиция в началото на сезон изпълнен за надеджда породена от изгонването на Бенитес и назначаването на Ходжсън, които направи фурор в Лига Европа миналата година с Фулъм. Нещата в червения клуб не изглеждат никак розови. Миналата седмица Ливърпул гостува на Олд Трафорд. Мърсисайдци не се предсатавяха никак добре през първите минути на двубоя, като позволиха на Юнайтед да поведат с два гола. Да, но с включването на Н'Гог в атака да партнира на Фернандо Торес нещата се промениха и Ливърпул смени облика си, потвърждавайки думите на Кени Дауглиш относно това, че Торес не трябва да бъде оставян сам в атака. Ливърпул се върнаха в двубоя след 2 попадения на капиатана Стивън Джерард. Грешката на състава на Ходжсън беше, че не продължи да атакува след изравнителното попадение, а се прибра в глуха защита. Това им изигра лоша шега, като едновременно позволи на Димитър Бербатов да отбележи хеттрик и така да запише името си в историята на вечното дерби.
През средата на следващата седмица Ливърпул загубиха неочаквано у дома от Хортхамптън след изпълнение на дузпи. Така мърсисайдци загубиха шансовете си за триумфиране в турнира Карлинг Къп.

Мениджърът Рой Ходжсън вероятно няма да разичта на състава, който загуби срещу Хортхамптън. Нападателят Дирк Каут може да се върна в игра срещу Съндърланд, след като се е възстановил по-бързо от очакваното от травмата в рамото си, но Фабио Аурелио остава аут поради контузия в ахилеса.

Съндърланд заемат по-предна позиция от съперниците си Ливърпул. В момента те се намират на 11-та позиция в класирането с актив от 6 точки. В последния техен мач от Премиершип, те успяха да се доберат до точката у дома срещу Арсенал. Черните котки изравниха резултата в 94-та минута благодарение на Дарън Бент и така намалиха шансовете на Арсенал в борбата им за титлата с Челси, въпреки че сезона се намира в началната си фаза и все още е твърдно рано за прогнози.

Титус Брамбъл е готов да заеме мястото си в защитата на тима. Според мениджър Стив Брус той ще бъда голям плюс за тима, докато Кийрън Ричард, Антон Фърдинанд и Джон Менса остава аут поради контузии. Асамоа Гиан е под съмнение за двубоя поради разстежение, а капитана Лий Катърмоул се връща след изпърпяно наказание. Вратарят Крейг Гордън е на път да се завърне към тренировки с отбора, след като счупи ръката си.

Мисля, че 3-те точки са повече от задължителни за Ливърпул.

Прогноза: Ливърпул - Съндърланд 3:1

Последни 5 изиграни срещи:

Ливърпул:

29 август Ливърпул - УБА 1:0 (Висша лига)
12 септември Бирмингам - Ливърпул 0:0 (Висша лига)
16 септември Ливърпул - Стяуа Букурещ 4:1 (Лига Европа)
19 септември Манчестър Юнайтед - Ливърпул 3:2 (Висша лига)
22 септември Ливърпул - Нортхемптън 2:2 - 2:4 сл. дузпи (Карлинг Къп)

Съндърланд:

24 август Съндърланд - Колчестър 2:0 (Карлинг Къп)
29 август Съндърланд - Манчестър Сити 1:0 (Висша лига)
11 септември Уигън - Съндърланд 1:1 (Висша лига)
18 септември Съндърланд - Арсенал 1:1 (Висша лига)
21 септември Съндърланд - Уест Хем 1:2 (Карлинг Къп)


Досегашни срещи:

Ливърпул - Съндърланд

138 мача
61 победи за Ливърпул
28 равенства
49 победи за Съндърланд
Голова Разлика: 228:204 за Ливърпул


Коефициенти от bet365:
Ливърпул - 1.44
Равен - 4.33
Съндърланд - 7.50

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
165