Арсенал ще трябва да побеждава, ако иска титлата


П. Пенков

Арсенал ще трябва да побеждава, ако иска титлата

Арсенал - Уест Бромич
Стадион: "Емирейтс", Лондон
Дата: 25.09.2010
Час: 17:00
Съдия: Майкъл Оливър


Арсенал приема на "Емирейтс Стейдиъм" 10-я във временното класиране - Уест Бромич в среща от 6-я кръг на английската Висша лига. Артилеристите започват много успешно този сезон, като се очаква да бъдат главни претенденти на Челси за шампионската титла. Съставът на Арсен Венгер заема 2-та позиция в таблицата с актив от 11 точки, само на 4 от лидера Челси. В последния изигран мач от Премиершип Арсенал записа второто си равенство от началото на кампания, като първото беше в пилотния кръг при гостуването им на Ливърпул. Второто бе отново при визита, но този път срещу Съндърланд. Черните котки се добраха до точка благодарение на Дарън Бент, който изравни резултата в 94-та минута на двубоя, намалявайки шансовете на Арсенал в борбата им с Челси. Върепеки това, лондончани успяха да се справят с Тотнъм, побеждавайки ги с 4:1 като гости в двубой от третия квалификационен кръг на турнира Карлинг Къп.

Състоянието на халфовете Абу Диаби и Томас Роситцки ще бъда следено до последно от лекарите на Арсенал, като главната задача е дали те ще могат да играят срещу Уест Бромич. Александър Сонг отново е на разположение на Венгер, след като беше наказан. Капитанът Секс Фабрегас и централния полузащитник Томас Вермалеен ще пропуснат тази среща поради контузии, до добрата новина е, че левия защитник Кийрън Гибс може да се завърне срещу Челси пред следващата седмица. Тео Уолкът, Робин ван Перси, Никлас Бендтнер и Арън Рамз остават аут поради травми.

Уест Бромич започват много добре сезона за новашки статук, който притежават. В момента те заемат 10-та позиция в класирането с актив от 7 точки. Те са регистрирали общо 2 победи, 1 равенство и 1 поражение от началото на новата кампания. В последния кръг те победиха с 3:1 пред собствена публика Бирмингам, а в средата на следващата седмица постигнаха първия си значим успех. Те отстраниха Манчестър Сити от борбата за Карлинг Къп, след като победиха гражданите с 2:1 у дома.

Защитникът на У.Б.А - Габриел Тамас и крилтоо Джером Томас са под съмнение за двубоя с Арсенал поради не добрата им физическа подготовка.

Смятам, че Арсенал ще бъдат максимално затруднени от противника си през първата част, но артилеристите ще вземат инициацитвата през второто полувреме и ще победят категорично.

Прогноза: Арсенал - Уест Бромич 3:0

Последни 5 изиграни срещи:

Арсенал:

28 август Блекбърн - Арсенал 1:2 (Висша лига)
11 септември Арсенал - Болтън 4:1 (Висша лига)
15 септември Арсенал - Брага 6:0 (Шампионска лига)
18 септември Съндърланд - Арсенал 1:1 (Висша лига)
21 септември Тотнъм - Арсенал 1:4 сл. прод. (Карлинг Къп)

Уест Бромич:

24 август Лейтън Ориент - Уест Бромич 0:2 (Карлинг Къп)
29 август Ливърпул - Уест Бромич 1:0 (Висша лига)
11 септември Уест Бромич - Тотнъм 1:1 (Висша лига)
18 септември Уест Бромич - Бирмингам 3:1 (Висша лига)
22 септември Уест Бромич - Манчестър Сити 2:1 (Карлинг Къп)


Досегашни срещи:

Арсенал - Уест Бромич

113 мача
57 победи за Арсенал
26 равенства
30 победи за Уест Бромич
Голова Разлика: 197:144 за Арсенал


Коефициенти от bet365:
Арсенал - 1.22
Равен - 6.00
Уест Бромич - 15.00

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
205