Ще продължи ли Челси с прекрасното си представяне?


П. Пенков

Ще продължи ли Челси с прекрасното си представяне?

Манчестър Сити - Челси
Стадион: "Сити ъф Манчестър", Манчестър
Дата: 25.09.2010
Час: 14:45
Съдия: Андре Маринър

В дербито на 6-я кръг на английската Висша лига един срещу друг се изправят тимовете на Манчестър Сити и Челси. Гражданите в момента заемат 4-та позиция в класирането с актив от 8 точки, толкова колкото има и 5-я Тотнъм. Съставът на Роберто Манчини не се представя особено убедително от началото на сезона, като досега е регистрирал 2 победи, 2 равенства и 1 загуба. В последният изигран мач от Висшата лига те победиха Уигън с 2:0 като гост. Да, но в средата на идната седмица те загубиха шансовете си за спечелване на Карлинг Къп, след като загубиха с 2:1 гостуването си на Уест Бромич в третия квалификационен кръг на турнира.

Мениджърът на гражданите Роберто Манчини призна преди медиите на острова, че главния му проблем преди двубоя с Челси и той се крие в защитата на тима. Специалистът има на разположение само трима бранители - Пабло Сабалета, Венсан Компани и Коло Туре, като Мика Ричардс има голям шанс ще се възстанови от контузията в подколянното сухожилие и да започне като титуляр срещу "сините" от Лондон. Ако това не се случи, Сабалета ще играе като десен бек, а някой от халфовете на Сити ще бъде върнат в центъра на защитата, като ще се избира между Гарет Бари, Джеймс Милнър и Адам Джонсън. Нападателят на Сити Емануел Адебайор се завръща в игра, но Шон Райт-Филипс е аут поради контузия в коляното.

Съперниците им Челси оглавяват временното класиране след 5-я кръг, като до момента са регистрирали 5 победи, като головата им разлика е +20. Според повечето специалисти на острова ако състава на Карло Анчелоти продължава с доброто си представяне, то шампионската титла им е в кърпа вързана. В последния кръг лондончани победиха у дома новака Блекпул с категоричното южняшкия клуб задълбочавайки кризата в южнашкия клуб. Но ето, че дойде и първия провал за момчетата на Карло Анчелоти. Те прекратиха участието си в турнира Карлинг Къп, след като загубиха пред собствена публика от Нюкасъл Юнайтед с 3:4.

Очаква се Челси да бъдат без Саломон Калу и Йоси Бенаюн в продължение на 3 седмици, докато Франк Лампард се излекувал от опервативаната си намеса и вертояно ще вземе участие срещу Сити. Калу и Бенаюн се очакваше да бъдат аут от терените в продължение на месец, след лоши контузии получени по време на двубоя с Нюкасъл. Пауло Ферейра ще започне мача срещу Сити от резервната скамейка, отстъпвайки мястото си на капитана Джон Тери, който се завърна в средата на седмицата.

С оглед 5-те победи на Челси до момента и неубедителнто представяне на Сити ме карат да пронозирам успех за лондончани.

Прогноза: Манчестър Сити - Челси 2:3

Последни 5 изиграни срещи:

Манчестър Сити:

29 август Съндърланд - Манчестър Сити 1:0 (Висша лига)
11 септември Манчестър Сити - Блекбърн 1:1 (Висша лига)
16 септември Ред Бул Залцбург - Манчестър Сити 0:2 (Лига Европа)
19 септември Уигън - Манчестър Сити 0:2 (Висша лига)
22 септември Уест Бромич - Манчестър Сити 2:1 (Карлинг Къп)

Челси:

28 август Челси - Стоук Сити 2:0 (Висша лига)
11 септември Уест Хем - Челси 1:3 (Висша лига)
15 септември Жилина - Челси 1:4 (Шампионска лига)
19 септември Челси - Блекпул 4:0 (Висша лига)
22 септември Челси - Нюкасъл 3:4 (Карлинг Къп)


Досегашни срещи:

Манчестър Сити - Челси

124 мача
37 победи за Манчестър Сити
35 равенства
52 победи за Челси
Голова Разлика: 183:156 за Челси


Коефициенти от bet365:
Манчестър Сити - 3.60
Равен - 3.30
Челси - 2.10

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
167