Уотфорд - Арсенал: И двата отбора ще вкарат


Н. Гавазов

Уотфорд - Арсенал: И двата отбора ще вкарат

Уотфорд - Арсенал

Стадион: "Викъридж Роуд", Уорфорд

Дата: 15.04.2019 г.

Час: 22:00 ч.

Съдия: Крейг Поусън

Уотфорд и Арсенал ще поставят точка на кръга в английската Висша лига в понеделник вечер на "Викърдж Роуд". "Стършелите" загубиха тук от всички отбори от Голямата шестица, с изключение на Тотнъм. Сега на скромния 22-хиляден стадион пристига друг отбор от северен Лондон. Интригата се допълва от факта, че "артилеристите" не играят добре навън. Провал за Арсенал срещу Уотфорд обаче ще има смъртоносни последици са колектива на Унай Емери в борбата му за място в топ 4. Ще се надскочат ли гостите или този мач ще бъде поредният, в който лондончани ще загубят точки?

Уотфорд влиза в двубоя с чудесно настроение. След обезкостяването на "Анфийлд" хората на Хави Грасия се взеха в ръце и спечелиха 4 от следващите си 6 мача. Тимът не стоеше зле дори при гостуванията си на манчестърските грандове, а победите над Лестър, Кристъл Палас и Фулъм помогнаха на "стършелите" да се закрепят на 10-то място в Лигата, само на точка от седмата позиция. Т.е. Уотфорд има всички шансове да завърши кампанията като най-добрия английски отбор извън Голямата шестица. Без съмнение, най-голям позитив в този добър период е полуфиналът за Купата на Англия с Уулвс предишния уикенд. Колективът на Грасия губеше с 2:0, но намери сили да обърне резултата и по такъв начин да се класира за финала на най-стария футболен турнир в света.

Холебас, Клевърли и Куина са в лазарета и пропускат срещата с Арсенал.

Арсенал се намира на шесто място в таблицата за класиране на Висшата лига, но много специалисти сочат лондончани като фаворит за попадане в Голямата четворка. Причините за това са няколко. Първо, "артилеристите" се намират само на три пункта от четвъртата позиция и на четири точки от третото място. Второ, Арсенал има два мача в ръкава си спрямо четвъртия Челси. Трето, хората на Емери на книга имат по-лека програма в сравнение с тази на Манчестър Юнайтед, който е само на точка пред лондончани. Обезпокоителното е, че "артилеристите" не играят добре навън. Тимът е само с една победа като гост от ноември 2018 година, а отборът е единственият в Лигата, който няма суха мрежа навън. Тази утежняваща статистика се допълва и от участието на Арсенал в Лига Европа, където съперник е коравият тим на Наполи. Иначе хората на Емери влизат в днешния мач след две победи над Манчестър Юнайтед и Нюкасъл с по 2:0 у дома и загуба на гости на Евертън с 1:0.

Холдинг, Уелбек и Белерин са контузени. Сократис е наказан за натрупани картони.

Мачът тази вечер се очертава да бъде изключително интересен и непредсказуем по причините, които изброихме по-горе. Пикантното в неговото преддверие е това, че Арсенал спечели 7 от последните си 8 срещи във Висшата лига, които се проведоха в понеделник. Възможен е всякакъв резултат, включително и победа на гостите, чиято по-голяма класа е вън от съмнение. Съветът ни обаче е да играем на сигурно, а нашето мнение по този въпрос е да се заложи на това, че и двата отбора ще вкарат голове.

Прогноза: Уотфорд - Арсенал 1:1

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
675