Кой ще продължи напред - Тотнъм или Арсенал?


П. Пенков

Кой ще продължи напред - Тотнъм или Арсенал?

Тотнъм - Арсенал
Стадион: "Уейт Харт Лейн", Лондон
Дата: 21.09.2010
Час: 21:45
Съдия: Лий Пробърт


В среща от 3-ят кръг на турнира Карлинг Къп един срещу друг излизат отборите на Тотнъм и Арсенал. В последните два кръга от надпревартата в английското първенство, шпорите записаха равенство 1:1 при гостуването си на Уест Бромич Албиън и победа с 3:1 при домакинството си на Уувърхемптън. Освен това лондончани започнаха участието си в груповата фаза на Шампионската лига, като завършиха наравно 2:2 срещу Вердер Бремен в първи двубой от група А. През по-голямата част Вердер се опитваха да наложат стила си, но Тотнъм рано успяха да поведат в резултата и така да укротят ентусиазма на германците.

Съперниците им Арсенал се представят добре в началото на новия сезон, като имат добри шансове за спечелването на титлата в края на шампионата. В момента тима на Арсен Венгер заема втората позиция във временното класиране с актив от 11 точки, само на четири от лидера Челси, които от началото на надпреварата регистрира само успехи. За разлика от тях, артилеристите записаха две равенства. Първото беше в пилотния кръг на шампионата при гостуването им на Ливърпул, двубой завършил при резултат 1:1 след нелеп автогол на Пепе Рейна в края на второто полувреме. Другото равенство на лондончани бе в последния кръг, когато гостуваха на Съндърланд. Тогава Арсенал поведоха през първата част и наложиха темпото си в по-голямата част на втората, но в самия край на срещата черните котки минаха път на Арсенал. В 94-а минута след едно меле в малкия пеналт на гостите топката достигна до Дарън Бент и той отблизо разстреля Алмуния с мощен шут точно под напречната греда. Това със сигурност намали шансовете на артилеристите в борбата им с Арсенал за титлата, но все още е твърде рано да се говори затова, както и други отбори имат реалните шансове за да постигнат тази цел.

Тази среща от турнира Карлинг Къп дава шанс на младите играчи и в двата състава да покажат качествата си пред своите мениджъри и да си извоюват място в титулярния отбор. Очаквам резултен двубой изпълнен с много емоции.

Прогноза: Тотнъм - Арсенал 2:3

Последни 5 изиграни срещи:

Тотнъм:

25 август Тотнъм - Йънг Бойс 4:0 (Шампионска лига)
28 август Тотнъм - Уигън 0:1 (Висша лига)
11 септември УБА - Тотнъм 1:1 (Висша лига)
14 септември Вердер - Тотнъм 2:2 (Шампионска лига)
18 септември Тотнъм - Уулвърхемптън 3:1 (Висша лига)

Арсенал:

21 август Арсенал - Блекпул 6:0 (Висша лига)
28 август Блекбърн - Арсенал 1:2 (Висша лига)
11 септември Арсенал - Болтън 4:1 (Висша лига)
15 септември Арсенал - Брага 6:0 (Шампионска лига)
18 септември Съндърланд - Арсенал 1:1 (Висша лига)


Досегашни срещи:

Тотнъм - Арсенал

151 мача
47 победи за Тотнъм
43 равенства
61 победи за Арсенал
Голова Разлика: 230:205 за Арсенал


Коефициенти от bet365:
Тотнъм - 2.30
Равен - 3.30
Арсенал - 3.10

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
161