Ще затруднят ли мандарите временния лидер?


П. Пенков

Ще затруднят ли мандарите временния лидер?

Челси - Блекпул
Стадион: "Стамфорд Бридж", Лондон
Дата: 19.09.2010
Час: 18:00
Съдия: Питър Уолтън

В последен двубой от 5-я кръг на английската Висша лига Челси се изправя срещу новака Блекпул. Съставът на Карло Анчелоти е лидер във временното класиране с актив от 12 точки, само на 1 точка пред втория - Арсенал. От началото на новия сезон сините от Лондон не са регистрирали нищо друг освен победи. Въпреки това, собственика на клуба Роман Абрамович продължава с антикризисните мерки. Първоначално той лиши футболистите от премии, а сега заяви, че средствата за трансферите ще дойдат от евентуалните приходи на клуба през настоящия сезон. Освен това предстоят уволнения в Челси, както и значително съкращаване на разходите.

Франк Лампард отново няма да може да вземе участие, след като не е напълно възстновен от операцията на херния, на която се подложи. Добрите новини са, че ако продължи да работи добре по възстановяването си има шанс да играе срещу Нюкасъл пред следващата седмица. Дидие Дрогба, който пропусна мача с Жилина от Шампионската лига, се връща в състава. Ащли Коул, на който му беше дадена почивка е в добро физическо състояние, но десния защитник Жозе Босингва остава аут поради контузия в коляното си.

Съперниците им Блекпул започнаха много добре шампионата, като в пилотния кръг победиха Уигън като гост с 4:0. След това обаче мечтите им се изпариха след разгром с 6:0 от Арсенал. След това последва равенство у дома срещу Фулъм и победа при гостуването им на Нюкасъл.

Добрата новина за мандаритените е, че Гари Тейлър-Флетчър е напът да се завърне в игра. Той пропусна последния мач срещу свраките поради болки в прасеца, но трябва да е възстановен за неделния сблъсък с лидера Челси. Алекс Баптист също може да се върне в игра, след като получи фрактура на ръката си.

Според мен Челси ще успее да вземе 3-те точки от тази среща, но няма да им е никак лесно предвид победата на Блекпул срещу Нюкасъл в последния кръг, която им е вдъхнаха отново надежди.

Прогноза: Челси - Блекпул 1:0

Последни 5 изиграни срещи:

Челси:

14 август Челси - УБА 6:0 (Висша лига)
21 август Уигън - Челси 0:6 (Висша лига)
28 август Челси - Стоук Сити 2:0 (Висша лига)
11 септември Уест Хем - Челси 1:3 (Висша лига)
15 септември Жилина - Челси 1:4 (Шампионска лига)

Блекпул:

14 август Уигън - Блекпул 0:4 (Висша лига)
21 август Арсенал - Блекпул 6:0 (Висша лига)
24 август МК Донс - Блекпул 4:3 сл. прод. (Карлинг Къп)
28 август Блекпул - Фулъм 2:2 (Висша лига)
11 септември Нюкасъл - Блекпул 0:2 (Висша лига)


Досегашни срещи:

Челси - Блекпул

52 мача
20 победи за Челси
8 равенства
24 победи за Блекпул
Голова Разлика: 90:83 за Блекпул


Коефициенти от bet365:
Челси - 1.10
Равен - 9.00
Блекпул - 26.00

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
171