Уест Хем - Ливърпул: Червените ще потвърдят претенциите си към титлата


Н. Гавазов

Уест Хем - Ливърпул: Червените ще потвърдят претенциите си към титлата

Уест Хем - Ливърпул

Стадион: "Лондон Стейдиъм", Лондон

Дата: 04.02.2019 г.

Час: 22:00

Съдия: Кевин Френд

 В понеделник вечер с мача Уест Хем - Ливърпул ще бъде сложена точка на 25-я кръг на Висшата лига на Англия. Манчестър Сити убедително победи Арсенал в неделя и намали разликата от лидера на два пункта, а с това подложи своя конкурент в борбата за титлата на огромен натиск. В предишния мач с Лестър, а в и някои моменти от последните срещи хората на Юрген Клоп показаха признаци на нервност. Въпросът е, какво ще ни демонстрират мърсисайдци тази вечер. Дали гостите ще станат жертва на натиска, както предупреждават някои експерти или "червените" ще излязат и показвайки шампионски манталитет, ще вземат трите точки, възстановявайки статуквото и от своя страна ще подложат Сити на натиск.

Няма никакво съмнение, че се очертава гореща вечер на "Лондон Стейдиъм", към чиито терен ще бъде приковано вниманието на всички, обичащи английския футбол.

Уест Хем е въплъщение на стандартния средняк от Висшата лига на Англия - отрицателна голова разлика, нестабилни резултати и място в средата на таблицата за класиране. "Чуковете" постигнаха сензационна победа над Арсенал в началото на миналия месец, но след това попаднаха в коловоза на неуспехите. В този период дойде изненадващото отпадане от Уимбълдън в Купата на Англия, а хората на Мануел Пелегрини нямат гол в последните си два мача от Висшата лига. Така лондончани се смъкнаха на 12-то място в таблицата, на комфортните 9 точки от опасната зона и на 3 пункта от топ 8.

Що се отнася до кадровото състояние на Уест Хем, отборът е категоричен лидер по най-много контузени през сезона. Към момента в лазарета има седем футболисти на "чуковете", като в това число не попадат и тези, които са "под въпрос". Сред контузените са Рийд, Лансини, Санчес, Ярмоленко, Уилшър, Балбуена и Перес. Марко Арнаутович най-вероятно няма да играе и така единственият нападател, на който може да разчита Пелегрини е Анди Керъл.

Ливърпул имаше прекрасната възможност да увеличи преднината си в миналия кръг, когато посрещна Лестър, но хората на Клоп показаха много голяма нервност и направиха 1:1 с другия средняк в Лигата. Препъването дойде след неубедителна игра срещу Кристъл Палас и Брайтън, а това даде повод на експерти и футболисти да заговорят за нервност в лагера на "червените" от липсата на титла през последните години 29 години, като дори се стигна до там Брендън Роджърс да дава съвети на Юрген по отношение на психологическото равновесие в тима.

Разбира се, няма как напрежението да не се отразява върху играчите на Ливърпул, но то едва ли  е повече от това в лагера на Сити, Тотнъм и който да е друг отбор, преследващ високи цели през сезона. Основната причина за игровите проблеми на "червените" са свързани с кадровото състояние на тима и по-точно с отсъствието на някои важни футболисти от отбранителната линия. Например, полузащитникът Джордан Хендерсън трябваше да играе на десния фланг на отбраната в срещата с Лестър, а Фабиньо в центъра на защитата в мача с Брайтън.

Добрата новина в тази връзка е завръщането на опитния Джеймс Милнър, който изтърпяваше наказание. Англичанинът ще застане на десния фланг на защитата, което ще позволи на Фабиньо да заеме мястото си в средата на терена. Към момента контузени от лагера на "червените" остават Чембърлейн, Гомес и Александър-Арнолд.

Интересни факти:

- Ливърпул спечели последните си 4 мача срещу Уест Хем, като във всеки един от тези двубои "червените" вкараха поне 4 гола.

- Мохамед Салах има 48 гола във Висшата лига. Ако египтянинът вкара поне два гола тази вечер, той ще стане футболистът, който най-бързо от всички е достигнал отметката от 50 гола в английския елит за един клуб (61 мача).

Уест Хем се намира в лоша форма, но няма съмнение, че Ливърпул ще бъде голям дразнител за "чуковете", които ще се хвърлят в битка срещу съперника си. В този смисъл "червените" са изправени пред тежко гостуване във физическо, игрово и психологическо отношение. Но именно в мачове като този се става шампион - с дух, воля и инстинкт на убиец. Тук на преден план е и  ролята на Клоп, който благодарение на своя опит и качества, би трябвало да успокои подчинените си и да им даде увереност.

Нашата прогноза е, че Ливърпул ще излезе на терена не по-малко мобилизиран от своя съперник и ще покаже футбол, с който не само ще подчини упорития колектив на Пелегрини, но и ще вземе трите точки, гръмогласно потвърждавайки намерението си да не отстъпва от първото място до края на сезона.

Прогноза: Уест Хем - Ливърпул 0:2

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <

Последни 5 срещи - Уест Хям

Дата Първенство Домакин Рез. Гост
29.01.2019 Висша Лига Уулвърхямптън 3 - 0 Уест Хям
26.01.2019 ФА Къп Уимбълдън 4 - 2 Уест Хям
19.01.2019 Висша Лига Борнемут 2 - 0 Уест Хям
12.01.2019 Висша Лига Уест Хям 1 - 0 Арсенал
05.01.2019 ФА Къп Уест Хям 2 - 0 Бирмингам


Последни 5 срещи - Ливърпул

Дата Първенство Домакин Рез. Гост
30.01.2019 Висша Лига Ливърпул 1 - 1 Лестър
19.01.2019 Висша Лига Ливърпул 4 - 3 Кристъл Палас
12.01.2019 Висша Лига Брайтън 0 - 1 Ливърпул
07.01.2019 ФА Къп Уулвърхямптън 2 - 1 Ливърпул
03.01.2019 Висша Лига Манчестър Сити 2 - 1 Ливърпул


Досегашни срещи

Дата Първенство Домакин Рез. Гост
12.08.2018 Висша Лига Ливърпул 4 - 0 Уест Хям
24.02.2018 Висша Лига Ливърпул 4 - 1 Уест Хям
04.11.2017 Висша Лига Уест Хям 1 - 4 Ливърпул
14.05.2017 Висша Лига Уест Хям 0 - 4 Ливърпул
11.12.2016 Висша Лига Ливърпул 2 - 2 Уест Хям
  Сподели
568