Ливърпул - Арсенал: Лидерът няма да допусне грешка


Н. Гавазов

Ливърпул - Арсенал: Лидерът няма да допусне грешка

Ливърпул - Арсенал

Стадион: "Анфийлд", Ливърпул

Дата: 29.12.2018 г.

Час: 19:30

Съдия: Майкъл Оливър

Ливърпул посреща Арсенал в мач от 20-я кръг на Висшата лига на Англия. Тази среща е последна за календарната година и домакините влизат в нея като безапелационен фаворит, с аванс от 6 точки пред Тотнъм и седем пункта пред действащия шампион Манчестър Сити. Двубоят на практика е първи от втората част на сезона, в която са решаващите мачове и която  ще определи и кой е най-достоен за кралската корона.

В навечерието на този мач конкурентът Хосеп Гуардиола проведе мини-психологическа атака, заявявайки колко е трудно да бъдеш лидер. Последва и незабавен отговор от "Анфийлд", че никой от играчите  не изпитва напрежение и всички са съсредоточени върху конкретния двубой. Тези атаки обаче остават на вербално ниво, време е всичко казано да бъде демонстрирано на терена.

Ще преживее ли "Анфийлд" поредната си вълнуваща и запомняща се вечер или Унай Емери отново ще огорчи Ливърпул? Отговорът ще разберем утре вечер. Но едно е сигурно - на терена няма да е никак скучно.

Домакините влизат в мача със серия от седем поредни победи във всички турнири и към момента са в много изгодна позиция що се отнася до борбата за титлата. "Червените" никога по-рано в историята не са завършвали първата част от сезона като фаворити с толкова голяма разлика от най-близкия си преследвач. По-важното от статистиката обаче е това, че Ливърпул подобрява играта си от мач на мач, а както вече казахме в предишните анонси, "червените" изглеждат по-мъдри и по-зрели от миналата година. И все по-резонно започва да изплува въпросът: "Къде може да бъде препънат колективът на Юрген Клоп?". Ако погледнем последните седем мача на тима, ние ще видим, че всяка една победа дойде по свой собствен начин - чрез  куриозен гол, през хладнокръвие и се стигне до безпощадност. Едно обаче обединява всичко това, а то е класата във всяка една линия на Ливърпул и класата в отбора като колектив.  

В миналия кръг мърсисайдци приеха Нюкасъл, който дойде с идеята да вземе нещо на "Анфийлд", но голът на Деян Ловрен обърка сметките на Рафа Бенитес, а дузпата на Мохамед Салах в началото на второто полувреме увеличи преднината на домакините. Късните попадения на Джердан Шакири и Фабиньо само потвърдиха победата на "червените".

Арсенал пристига като пети в класирането на Висшата лига, с 38 точки, които според Унай Емери са добро постижение за отбора. Разбира се, целта пред лондончани е попадане в топ 4, а то засега остава на два пункта, което е напълно преодолима дистанция. В навечерието на срещата испанецът се опита да успокои футболистите си, намалявайки значението на подреждането в таблицата и акцентирайки върху това, че иска да разбере каква е истинската разлика между Арсенал и Ливърпул. Иначе лондончани не се намират в добро присъствие на духа. Те претърпяха изненадваща загуба от Саутхемптън, плащайки данък на кадровите си проблеми в защита, а след това отпаднаха от четвъртфиналите на Купата на Лигата, като това се случи пред собствена публика и от историческия съперник Тотнъм. В миналия кръг Арсенал пък не можа да победи Брайтън, като на всичкото отгоре голът на Обамеянг дойде след засада, която реферът не маркира. Всичко това няма как да не се отрази на увереността на "артилеристите", но от друга страна мач с Ливърпул сам по себе си мобилизира и те кара да забравиш всичко останало.

Домакините имат няколко човека в лазарета и такива, които се възстановяват от пребиването си в лазарета - Окслейд- Чембърлейн, Гомес, Матип, Милнър, Морено и Соланке.

Контузените в състава на гостите са Холдинг, Мавропанос, Уелбек, Смит-Роув, Белерин, Михтарян и Монреал.  

По принцип мачовете между големите отбори са трудни за прогноза, а това важи в още по-голяма сила за срещите между Ливърпул и Арсенал, в които сме ставали свидетели на какви ли не обрати. Този път обаче нещата стоят по малко по-различен начин. Домакините допуснаха само два гола в двубоите си тук, като головата разлика е 22:2. И с невъоръжено око става ясно, че "червените" са непоклатими на "Анфийлд". Арсенал от своя страна не е убедителен като гост - две загуби и три загуби в девет гостувания. В добавка идват кадровите проблеми в защита, особено уязвима изглежда позицията на десния фланг, където бавният Лихтщайнер ще трябва да се справи със скоростта на Садио Мане.

Нашите предположения са за биткаджийски мач, защото и в двата тима има класни играчи. Арсенал в никакъв случай няма да се предаде, но недостатъците в отбора умело ще бъдат използвани от Ливърпул, който в крайна сметка ще прекърши съперника си и ще прибави нови три точки към актива си.

Предложението ни е за домакинска победа с марж от два гола и попадение на Салах.

Прогноза: Ливърпул - Арсенал 2:0

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <

Последни 5 срещи - Ливърпул

Дата Първенство Домакин Рез. Гост
26.12.2018 Висша Лига Ливърпул 4 - 0 Нюкасъл
21.12.2018 Висша Лига Уулвърхямптън 0 - 2 Ливърпул
16.12.2018 Висша Лига Ливърпул 3 - 1 Манчестър Юнайтед
11.12.2018 ШЛ група C Ливърпул 1 - 0 Наполи
08.12.2018 Висша Лига Борнемут 0 - 4 Ливърпул


Последни 5 срещи - Арсенал

Дата Първенство Домакин Рез. Гост
26.12.2018 Висша Лига Брайтън 1 - 1 Арсенал
22.12.2018 Висша Лига Арсенал 3 - 1 Бърнли
19.12.2018 Купа на Лигата Арсенал 0 - 2 Тотнъм
16.12.2018 Висша Лига Саутхямптън 3 - 2 Арсенал
13.12.2018 ЛЕ група E Арсенал 1 - 0 Карабах Агдам


Досегашни срещи

Дата Първенство Домакин Рез. Гост
03.11.2018 Висша Лига Арсенал 1 - 1 Ливърпул
22.12.2017 Висша Лига Арсенал 3 - 3 Ливърпул
27.08.2017 Висша Лига Ливърпул 4 - 0 Арсенал
04.03.2017 Висша Лига Ливърпул 3 - 1 Арсенал
14.08.2016 Висша Лига Арсенал 3 - 4 Ливърпул
  Сподели
622