Арсенал ще се завърне на победния път


Н. Гавазов

Арсенал ще се завърне на победния път

Арсенал - Бърнли

Стадион: "Емирейтс", Лондон

Дата: 22.12.2018 г.

Час: 14:30

Съдия: Кевин Френд

Арсенал и Бърнли ще открият съботната програма на кръга във Висшата лига на Англия. Домакините ще се постараят да се завърнат на победния път и по този начин да продължат битката за място в топ 4. Хората на Шон Дайк пък имат намерението със зъби и нокти да се борят за всяка точка, която в тяхната ситуация е от жизненоважно значение.

Арсенал влиза в мача след две поредни загуби. Преди това лондончани не бяха губили от лятото, записвайки 22 безпогрешни мача. Краят на серията дойде при гостуването на аутсайдера Саутхемптън, но това не бива да ни изненадва, защото "артилеристите" платиха цената на кадровите си проблемите в отбранителната линия - Висшата лига е най-безмилостният турнир и не прощава подобни неща. Неуспехът край южния бряг бе последван от домакинска загуба  от Тотнъм в Купата на Лигата, което позволи на "шпорите" да вземат реванш за поражението с 4:2 в началото на декември.

Бърнли е с една победа в последните си десет мача, но към момента не можем да кажем, че ситуацията е безнадеждна, защото тимът може да е в зоната на изпадащите, но е на три точки от 15-я Кристъл Палас и отстъпва на 17-я Саутхемптън само по допълнителни показатели. Това ще е второ пътуване на "виненочервените" до Лондон за една седмица. В миналия кръг хората на Дайк почти измъкнаха точката срещу Тотнъм, залагайки на дефанзивен футбол, но голът на Кристиан Ериксен в добавеното време донесе разочарование на гостите, за които това бе седма загуба в последните девет двубоя.

Холдинг, Мавропанос, Уелбек и Белерин са контузени. Добрата новина е завръщането на Коласинац. Това означава, че в защита отново ще видим триото - Монреал, Сократис - Кошчелни.

Гостите не могат да разчитат на Ленън и на Уорд.

Ясно е, че домакините са фаворити в мача, но въпросът е как ще се представи защитата и дали изобщо гостите ще тестват отбранителната линия на Арсенал. Нашата прогноза е, че "артилеристите" ще проведат съвсем различен мач от този в Саутхемптън и не само, че ще установят контрол върху срещата, но и няма да позволят много шансове на "виненочервените". В същото време домакините ще трябва да хвърлят много усилия, за да пробият сгъстената защита на съперника и да превземат вратата на Харт.

Прогноза: Арсенал - Бърнли 1:0

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
582