Ливърпул ще посрещне Коледа като лидер


Н. Гавазов

Ливърпул ще посрещне Коледа като лидер

Уулвърхемптън - Ливърпул

Стадион: "Молиню", Уулвърхемптън

Дата: 21.12.2018 г.

Час: 22:00

Съдия: Крейг Поусън

Програмата на 18-я кръг на Висшата лига на Англия ще бъде открита в петък вечер от Уулвърхемптън и Ливърпул. Колективът на Нуно Санто набра форма и "вълците" се чувстват все по-уверени в силите си. Определено лидерът в класирането е изправен пред тежко гостуване и за това срещата на "Молиню" се очаква да бъде много интересна.

Уулвс по прекрасен начин започна сезона и оправда предварителните прогнози, че това е най-боеспособният тим от новаците в елита. Китайските инвеститори не пожалиха пари и помогнаха на Санто да изгради отбор с опит и качество във всяка една линия, изповядващ прагматичен футбол, далече от понятието красота, но за сметка на това носещ точки. Уулвс обаче по необясним начин се срина в периода средата на октомври – края на ноември, записвайки равенство и 5 загуби в 6 мача, което бе истински шок на фона на 4-те победи и 2-те равенства в предишните шест двубоя. Картината обаче се промени през декември. "Вълците" изненадващо взеха скалпа на Челси у дома, после победиха Нюкасъл като гости, а през миналата седмица се наложиха над упорития Борнемут  2:0. И резултатът от всичко това е седмо място в класирането, на точка зад Манчестър Юнайтед и на точка пред Евертън.

Аут за мача е контузеният Диого Жота, което прави уязвим левия фланг на домакините.

Ливърпул е единственият отбор във Висшата лига на Англия, който не познава горчивината на поражението. Характерното за отбора е, че не винаги показва онзи ярък футбол от миналата година, но пък резултатите са налице – мърсисайдци са с най-здравата защита в Лигата, като колективът на Юрген Клоп изглежда по-зрял, по-мъдър и по-мощен с всеки изминал мач. "Червените" спечелиха петте си мача през декември във всички турнири и така постигнаха три неща – еднолично оглавиха класирането в Премиършип, класираха се за плейофите на Шампионска лига и победиха историческия си съперник по начин, по който нито един фен на "червените дяволи" няма да иска да си спомня.

За това не бива да ни изненадват думите на Деян Ловрен, че вярва в сезон без загуба. Ще има ли втори непобедим отбор в историята на Висшата лига? Това ще разберем през май следващата година, когато именно тези два тима ще сложат точка на първенството за този сезон. А сега е мачът на "Молиню", на който "червените" пристигат без контузените Жоел Матип, Трент Александър-Арнолд, Джо Гомес и Алекс Окслейд- Чембърлейн. Добрата новина е завръщането на Джеймс Милнър, което малко успокоява напрежението около защитата на тима.

Интересен факт около срещата е това, че ако Ливърпул победи, той ще посрещне Коледа като лидер в класирането на Висшата лига на Англия. Съгласно статистиката, през последните четири години отборът, който е бил на върха, в крайна сметка е ставал шампион.

Също така Уулвс ще стане 27-ят отбор, с който Клоп ще се сблъска в английския елит. Към момента немецът е победил всичките 26 тима.

В началото на този анонс казахме, че Уулвс влиза в двубоя с увереност в собствените сили. "Червените" обаче победиха Наполи и Юнайтед и са лидери в класирането, което предполага, че футболистите на Ливърпул идват тук с още по-голяма увереност в силите. Въпросът е Клоп да не допусне трансформация на увереността в самоувереност. Иначе очакванията са, че домакините ще дадат битка на своя противник, но по-вероятно е в крайна сметка да преклонят глава, отколкото да вземат нещо от своя съперник. Разбира се, ако не видим местен вариант на пътуването до Белград, където се очакваше погром над домакина. Това обаче е малко вероятно, за това предвиждаме три точки за Ливърпул и запазване на лидерската позиция.

Прогноза: Уулвърхемптън – Ливърпул 0:2

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <

Последни 5 срещи - Уулвърхямптън

Дата Първенство Домакин Рез. Гост
15.12.2018 Висша Лига Уулвърхямптън 2 - 0 Борнемут
09.12.2018 Висша Лига Нюкасъл 1 - 2 Уулвърхямптън
05.12.2018 Висша Лига Уулвърхямптън 2 - 1 Челси
30.11.2018 Висша Лига Кардиф 2 - 1 Уулвърхямптън
25.11.2018 Висша Лига Уулвърхямптън 0 - 2 Хъдърсфийлд


Последни 5 срещи - Ливърпул

Дата Първенство Домакин Рез. Гост
16.12.2018 Висша Лига Ливърпул 3 - 1 Манчестър Юнайтед
11.12.2018 ШЛ група C Ливърпул 1 - 0 Наполи
08.12.2018 Висша Лига Борнемут 0 - 4 Ливърпул
05.12.2018 Висша Лига Бърнли 1 - 3 Ливърпул
02.12.2018 Висша Лига Ливърпул 1 - 0 Евертън


Досегашни срещи

Дата Първенство Домакин Рез. Гост
28.01.2017 ФА Къп Ливърпул 1 - 2 Уулвърхямптън
31.01.2012 Висша Лига Уулвърхямптън 0 - 3 Ливърпул
24.09.2011 Висша Лига Ливърпул 2 - 1 Уулвърхямптън
22.01.2011 Висша Лига Уулвърхямптън 0 - 3 Ливърпул
29.12.2010 Висша Лига Ливърпул 0 - 1 Уулвърхямптън
  Сподели
742