Бърнли – Ливърпул: „Червените” ще вземат трите точки


Н. Гавазов

Бърнли – Ливърпул: „Червените” ще вземат трите точки

Бърнли - Ливърпул

Стадион: "Търф дъ Муур“, Бърнли

Дата: 05.12.2018 г.

Час: 22:00

Съдия: Стюарт Отуел

Ливърпул ще гостува на Бърнли в мач от 15-я междинен кръг на Висшата лига на Англия и ще се опита да вземе трите точки, за да продължи с преследването на шампиона. Домакините също имат огромна нужда от точки и ще се постараят да дадат битка на фаворита. Ще успее ли колективът на Шон Дайк да изпълни целите си или ще се превърне в боксова круша за един от кандидатите за титлата?

Бърнли влиза в мача като предпоследен в класирането, с актив от само девет точки, но не можем да кажем, че ситуацията е безнадеждна, защото отборът от "Търф дъ Муур" е само на точка от спасителния бряг, дори 14-я Кристъл Палас се намира на 3 пункта. Това, което е обезпокоителното е лошата форма на "виненочервените". Последната тяхна победа е в края на септември. Оттогава Бърнли изигра седем мача, от които загуби 5, включително от преки конкуренти като Нюкасъл и Палас.

Ливърпул заедно с Манчестър Сити остава единственият непобеден отбор във Висшата лига. "Червените" спечелиха 11 мача и завършиха наравно в три от общо 14 двубоя и към момента тимът се намира на второ място в класирането, на 5 точки след "гражданите", които изиграха своя мач от кръга във вторник вечер. През уикенда Ливърпул спечели мърсисайдското дерби, с гол на Дивок Ориги по много драматичен начин и при всички положения това ще даде позитив в настроението на "червените" и още по-голяма увереност. Единственото безпокойство около представянето на Ливърпул това са гостуванията на тима в Шампионска лига – отборът не само, че загуби всичките си мачове там, но и показа футбол, който е далече от стандартите.

Домакините са без контузения Стивън Уорд. Предполага се, че Дайк няма да промени схемата на игра и ще заложи на 4-4-1-1 с Крис Ууд на върха на атаката. Клоп не може да разчита на Алекс Окслейд-Чембърлейн. Много е възможно Садио Мане да започне срещата от пейката, което означава, че Даниел Стъридж ще замести сенегалеца.

Вече казахме за проблемите на Ливърпул при гостуванията в Шампионска лига, но това не важи в представянето на "червените" в Лигата – единствените загубени точки бяха срещу Челси и Арсенал. От друга страна е очевидно, че родните стени по никакъв начин не помагат на "виненочервените", защото тимът спечели само 4 точки тук. Ето защо едва ли можем да търсим някаква интрига в двубоя заради фактора домакинство. По всичко изглежда, че класата на двата отбора ще направи разликата, а тя е в полза на гостите. Нашето предложение е за победа на Ливърпул, като много е вероятно това да се случи с марж от два гола. Много реално изглежда и суха врата за гостите, както и гол на Мохамед Салах, въпреки не толкова добрата форма на египтяиня.

Прогноза: Бърнли – Ливърпул 0:2

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
593