Ще успее ли Ливърпул да се изкачи в класирането?


П. Пенков

Ще успее ли Ливърпул да се изкачи в класирането?

Ливърпул - УБА
Стадион: "Анфийлд", Ливърпул
Дата: 27.08.2010
Час: 17:00
Съдия: Лий Пробърт

Ливърпул приема на "Анфийлд" Уест Бромич Албиън в двубой от 3-ят кръг на английската Висша лига. Новият сезон не започна толкова добре за мърисайдци, които тайха големи надежди след смяната на Рафа Бенитес и назначаването на Рой Ходжсън за треньор. След втория кръг, колкото и странно да звучи, Ливърпул се намират в зоната на изпадащите със само една регистрирана точка, която беше спечелена в пилотния кръг на шампионата при домакинството им на Арсенал. Седмица равенството на Анфийлд тима загуби с 3:0 като гост на Манчестър Сити. Но добрата новина за феновете на мърсисайдци е, че тима съумя да се класира за групите на Лига Европа, след като победи трудно Трабзонспор с общ резултат 3:1.

Нападателят Фернандо Торес и капитанът Стивън Джерард са готови да се върнат в игра срещу Уест Бромич. На испанският нападател му беше дадена почивка в реванша срещу Транбзонспор, докато Джерард имаше болки в гърба. Даниел Агер и Милан Йованович отново са на линия, но Макси Родригес е под съмнение заради вирус. Халфът Джо Коул ще трябва да изтърпи втория си мач от наложеното му наказание за общо 3 домакински срещи.

Уест Бромич са с четири позиции по-напред в класиране от Ливърпул. Те заемат 14-та позиция с 2 точки повече от мърсисайдци. В първия кръг те бяха разгромени при гостуването им на Стамфорд Бридж, но седмица по-късно победиха с 1:0 Съндърланд пред собствена публика. В средата на седмица те пожънаха успех и в турнира Карлинг Къп, побеждавайки като гост Лейтън Ориент с 2:0.

Уест Брочич няма да могат да разчитат на защитника Марек Чех в период около 3 седмици. Словашкият национал е с счупена метатарсална костица на ходилото си, което се случи по време на двубоя от турнира Карлинг Къп срещу Лейтън Ориент.Халфът Джером Томас, защитника Джо Матък и нападателя Исмаел Милър също ще препуснат гостуването на "Анфийлд".

Мисля, че това ще бъде лесна победа на Ливърпул с оглед на не толкова силния им противник и домакинския фактор.

Прогноза: Ливърпул - Уест Бромич 4:0

Последни 5 изиграни срещи:

Ливърпул:

05 август Ливърпул - Работнички 2:0 (Лига Европа)
15 август Ливърпул - Арсенал 1:1 (Висша лига)
19 август Ливърпул - Трабзонспор 1:0 (Лига Европа)
23 август Манчестър Сити - Ливърпул 3:0 (Висша лига)
26 август Трабзонспор - Ливърпул 1:2 (Лига Европа)

УБА:

31 юли Ковънтри - УБА 1:1 (Приятелски мач)
07 август УБА - Осасуна 1:1 (Приятелски мач)
14 август Челси - УБА 6:0 (Висша лига)
21 август УБА - Съндърланд 1:0 (Висша лига)
24 август Лейтън Ориент - УБА 0:2 (Карлинг Къп)


Досегашни срещи:

Ливърпул - УБА

114 мача
53 победи за Ливърпул
33 равенства
28 победи за УБА
Голова Разлика: 176:125 за Ливърпул


Коефициенти от bet365:
Ливърпул - 1.22
Равен - 6.00
УБА - 15.00

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
163