Грънчарите няма да спрат похода на Челси


П. Пенков

Грънчарите няма да спрат похода на Челси

Челси - Стоук Сити
Стадион: "Стамфорд Бридж", Лондон
Дата: 28.08.2010
Час: 17:00
Съдия: Мартин Аткинсън


Челси приема Стоук Сити на Стамфорд Бритж в среща от 3-я кръг на английската Висша лига. Сините от Лондон започнаха новия шампионат по впечатляващ начин, като записаха две победи и регистрираха голава разлика от 12:0, което им отрежда първата позиция във временното класиране. Първата победа на лондончани беше при домакинството им Уест Бромич, спечелено с 6:0 от момчеата на Карло Анчелоти. През следващата седмица Челси отново записа същия изразителен резултат, но този път при гостуването си на Уигън.

Бразилиският полузащитник на сините Рамирес може да направи дебюта си срещу Стоук Сити в събота. 17-милионното попълнение на Челси, което пристигна от тима на Бенфика, е в групата за мача и вероятно ще започне мача от резервната скамейка. Бранислав Йованович е под съмнение за срещата поради проблем в гърба си, а Джефри Брума се възстановява от операция на херния, докато Гаел Какута е с лека травма в гърба. Португалският защитник Жозе Босингва се върна отново към тренировки с тобора, но ще може да заиграе отново едва след 2 седмици.

Съперниците им Стоук в момента се намират в дъното на таблицата без записана точка. Момчетата на Тони Пулис записаха две поредни загуби от началното на новата кампания на острова. Първото поражение дойде в пилотния кръг, когато те загубиха при гостуването си на Уувърхемптън с 2:1. Седмица по-късно те регистрираха още едно поражение, но този път от Тотнъм на собствения си Британия Стейдиъм. В средата на седмица дойде първия успех за сезона за Стоук Сити. Те победиха Шросбъри с 2:1 в мач от турнира Карлинг Къп.

Нападателят на Стоук Сити Кенуйн Джоунс може да се завърне, след като пропусна мача с Тотнъм поради контузия в глезена. Джоунс, който получи травмата си при мача с вълците в първия кръг, получи малки шансове за игра срещу шампиона Челси, но все пак има малка вероятност. Мениджърът Тони Пулис се надява да разчита и на Лиам Лоурънс, който също е с лека контузия, докато Мамаду Сидибе е дългосрочно отсъстващ поради контузия в ахилеса.

Смятам, че Челси ще продължи с доброто си представяне и в този кръг, като не вярвам Стоук да успее да се противопостави на шампиона особено на Стамфорд Бридж.

Прогноза: Челси - Стоук Сити 3:0

Последни 5 изиграни срещи:

Челси:

01 август Айнтрахт Франкфурт - Челси 2:1 (Приятелски мач)
04 август Хамбургер - Челси 2:1 (Приятелски мач)
08 август Челси - Манчестър Юнайтед 1:3 (Камюнити Шийлд)
14 август Челси - УБА 6:0 (Висша лига)
21 август Уигън - Челси 0:6 (Висша лига)

Стоук Сити:

03 август Бристол Сити - Стоук Сити 1:2 (Приятелски мач)
06 август Рексъм - Стоук Сити 0:0 (Приятелски мач)
14 август Уулвърхемптън - Стоук Сити 2:1 (Висша лига)
21 август Стоук Сити - Тотнъм 1:2 (Висша лига)
24 август Стоук Сити - Шроусбъри 2:1 (Карлинг Къп)


Досегашни срещи:

Челси - Стоук Сити

59 мача
27 победи за Челси
13 равенства
19 победи за Стоук Сити
Голова Разлика: 90:87 за Челси


Коефициенти от bet365:
Челси - 1.11
Равен - 9.00
Стоук Сити - 23.00

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
238