Челси ще продължи головата си серия и срещу Уигън


Т. Михайлов

Челси ще продължи головата си серия и срещу Уигън

Уигън - Челси
Стадион: "DW Стейдиъм", Уигън
Дата: 21.08.2010
Час: 19:15
Съдия: Майк Дийн

Челси гостува на Уигън Атлетик в двубой от втория кръг на Висшата лига на Англия. “Сините” са действащ шампион и ще направят всичко възможно да запазят титлата, макар че конкуренцията тази година се очертава да е жестока.

Уигън започна трагично сезона падайки с 4:0 от новака Блекпул. Доста неприятно е след такъв погром да играеш с шампиона, но такъв е жребият. И през изминалите години Латикс бяха колеблив тим, който както може да загуби разгромно така може и да измъкне точки от някой фаворит. Именно Уигън нанесе една от загубите на Челси миналия сезон – 3:1 след червен картон за вратаря Чех. Роберто Мартинес ще се надява на подобно чудо и сега, тъй като може да загуби доверието на борда на директорите, а с това и работата си.

Челси загуби спора за Къмюнити Шийлд от Манчестър Юнайтед, но бързо се съвзе и в първия кръг размаза с 6:0 Уест Бромич. Звездата Дидие Дрогба отбеляза хеттрик, а силно играха и други двама виновници за това Челси да е шампион – Франк Лампард и Флоран Малуда. Най-сериозните попълнения в състава на “сините” през лятото бяха Рамиреш и Бенаюн, и макар, че Балак напусна запазването на титлата никак не е нелогично.

Новият капитан на Уигън Гари Калдуел ще пропусне мача. Освен, че е контузен, той е и наказан. Чарлс Н’Зогбия се скара с ръководството на тима и вероятно няма да попадне в стартовите 11.

Рамиреш вече тренира с Челси и е готов да се появи в игра, макар че едва ли ще го видим сред титулярите. На линия е бранителят Бранислав Иванович, който е възстановен от контузия. С травма остава Жозе Босингва.

Тук всичко друго освен победа за шампиона би се приело като голяма изненада. Най-логично е успехът да не дойде особено трудно, но трябва да се има едно на ум за Уигън, които са непредвидими.  Голямата разлика в класите ще донесе класически успех за Челси.

Последни 5 изиграни срещи:

Уигън:

20 юли Олдъм - Уигън 1:1 (Приятелски мач)
29 юли Генчербирлиги - Уигън 0:0 (Приятелски мач)
04 август Уигън - Сарагоса 1:3 (Приятелски мач)
08 август Дънди Юнайтед - Уигън 1:3 (Приятелски мач)
14 август Уигън - Блекпул 0:4 (Висша лига)

Челси:

23 юли Аякс - Челси 3:1 (Приятелски мач)
01 август Айнтрахт Франкфурт - Челси 2:1 (Приятелски мач)
04 август Хамбургер - Челси 2:1 (Приятелски мач)
08 август Челси - Манчестър Юнайтед 1:3 (Камюнити Шийлд)
14 август Челси - УБА 6:0 (Висша лига)


Досегашни срещи:

Уигън - Челси

11 мача
1 победа за Уигън
1 равенство
9 победи за Челси
Голова Разлика: 26:8 за Челси


Коефициенти от bet365:
Уигън - 15.00
Равен - 6.00
Челси - 1.22

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
195