Ще се жертва ли Тотнъм заради Шампионската лига?


П. Пенков

Ще се жертва ли Тотнъм заради Шампионската лига?

Стоук Сити - Тотнъм
Стадион: "Британия", Стоук
Дата: 21.08.2010
Час: 17:00
Съдия: Крис Фой


Отборът на Стоук Сити приема Тотнъм на "Британия Стейдиъм" в събота от 17:00 в двубой от втория кръг на Премиершип. Грънчарите не започнаха добре новия сезон, като загубиха гостуването си на Уувърхемптън преди седмица с 2:1. Попаденията на вълците бяха дело на Дейвид Джоунс и Стивън Флетчър, а Абдулайе Фейе намали преднината им в 55-та минута. Така Уувс се изкачиха в класирането след първия кръг от кампанията.

Нападателят на Стоук Сити Кейун Джоунс може да се пребори с контузията си и да вземе участие срещу Тотнъм. Джоунс, който се присъедини към грънчарите този месец от Съндърланд за сумата от 8 милиона паунда, получи контузия в глезена си при първите си 10 минути игра в Премиершип миналия уикенд, но провелите му скенери са показали, че травмата не е толкова сериозна.
Лиам Лоурънс остава аут за двубоя с шпорите поради контузия, докато новото попълнение Джон Уолтърс може да направи дебюта си с фланелката на Стоук, след като премина в клуба от Ипсуич по-рано тази седмица.

Съперниците на Стоук - Тотнъм пък преди седмица записа нулево равенство с Манчестър Сити пред собствена публика при откриването на новия сезон на острова. А във вторник шпорите бяха сюрпрезирани при гостуването си на Йънг Боус в първи плейофен двубой за влизане в групите на Шампионската лига. Тази среща със сигурност ще се помни от феновете на швейцарския клуб, след като техните футболисти водеха с 3:0 на Тотнъм след близо 30 минути игра на "Стад дьо Суис". Но Тотнъм успяха да се завземат и намалиха преднината на Йънг Боус благодарение на попаденията на Себастиан Басонг и Роман Павлюченко. Така швейцарския клуб влиза в реванша с малка преднина пред английския си противник.

Положението в състава на Тотнъм относно контузените футболисти е критично. Единственият нападател, който е напълно възстановен е Питър Крауч, като Джермейн Дефо, Роби Кийн и Роман Павлюченко страдат от контузии. Джовано дос Сантос също получи травма при двубоя с Йънг Бойс. Лука Модрич все още не възстановен напълно, като мениджъра Хари Реднап трябва да реши дали да запази Ледли Кинг за реванша в Шампионската лига.

Според мен Стоук Сити ще се възползват от прекрасния шанс, който имат, да играят срещу Тотнъм, който има страшно много контузени футболисти и които са на път да отпаднат от така желаната от тях - Шампионска лига.

Прогноза: Стоук Сити - Тотнъм 2:1

Последни 5 изиграни срещи:

Стоук Сити:

27 юли Дарби Каунти - Стоук Сити 1:0 (Приятелски мач)
31 юли Стоук Сити - Бърнли 2:1 (Приятелски мач)
03 август Бристол Сити - Стоук Сити 1:2 (Приятелски мач)
06 август Рексъм - Стоук Сити 0:0 (Приятелски мач)
14 август Уулвърхемптън - Стоук Сити 2:1 (Висша лига)

Тотнъм:

29 юли Тотнъм - Виляреал 1:4 (Приятелски мач)
03 август Бенфика - Тотнъм 0:1 (Приятелски мач)
07 август Тотнъм - Фиорентина 3:2 (Приятелски мач)
14 август Тотнъм - Манчестър Сити 0:0 (Висша лига)
17 август Йънг Бойс - Тотнъм 3:2 (Шампионска лига)


Досегашни срещи:

Стоук Сити - Тотнъм

56 мача
14 победи за Стоук Сити
13 равенства
29 победи за Тотнъм
Голова Разлика: 88:58 за Тотнъм


Коефициенти от bet365:
Стоук Сити - 3.40
Равен - 3.30
Тотнъм - 2.20

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
169