Ливъруп и Арсенал ще направят зрелищно реми в първото голямо дерби за сезона


Н. Гавазов

Ливъруп и Арсенал ще направят зрелищно реми в първото голямо дерби за сезона

Още в самото начало на новия сезон на Висшата лига на Англия, един срещу друг излизат грандовете Ливърпул и Арсенал. Всеки от тях си има своите амбиции и какъв по-голям тест за новия мениджър на “мърсисайдци” след летния оптимизъм, който се почувства не само с идването му на “Анфийлд”, а и от това, че успя да запази Джерард и Торес. На всичкото отгоре бяха привлечени Джо Коул и Йованович, а на хоризонта се задава нов собственик, което няма как да не зарадва и успокои феновете. Като прибавим и двете победи срещу Работнички в Лига Европа, оптимизмът става още по-голям.
 
Арсенал обаче винаги е бил и ще си остане един костелив орех. Арсен Венгер успя да съхрани своя капитан Фабрегас и феновете на “стрелците” могат да си отдъхнат. В същото време най-сетне бе привлечен мароканецът Шамах и както всяка година, Арсенал започват първенството като един от фаворитите за титлата. В последните си пет контроли хората на Арсен Венгер записаха само едно равенство и показаха много добри игри, но за съжаление, отново лъснаха двата станали типични проблема за лондончани: когато могат да вкарат 4 гола вкарват два, а когато могат да не допуснат гол, получават два. В същото време вратарския пост продължава да е проблем, въпреки, че срещу Селтик Алмуния нямаше вина за головете и отрази някои опасни топки
 
 
Много е вероятно да видим един възроден Ливъпул, който да няма нищо общо с миналогодишния. Със сигурност Коул и Йованович ще направят всичко възможно за да влязат в сърцата на “червените” фенове, освен това формата на Джерард в момента е добра. Арсенал обаче също има своите амбиции, а мениджърът Венгер достатъчно хитър, за да знае как да подреди хората си, така, че да не започне старта на сезона със загуба. Най-вероятно е двата отбора да не успеят да се победят,  което в никакъв случай няма да бъде миролюбиво равенство.

Прогноза за: Ливърпул - Арсенал 2:2
Последни 5 изиграни срещи:
Ливърпул:
21 юли Грасхопърс - Ливърпул 0:0 (Приятелски мач)
24 юли Кайзерслаутерн - Ливърпул 1:0 (Приятелски мач)
29 юли Работнички - Ливърпул 0:2 (Лига Европа)
01 август Борусия М`гладбах - Ливърпул 1:0 (Приятелски мач)
05 август Ливърпул - Работнички 2:0 (Лига Европа)
Арсенал:
21 юли Щурм Грац - Арсенал 0:3 (Приятелски мач)
27 юли Нойсидл - Арсенал 0:4 (Приятелски мач)
31 юли Арсенал - Милан 1:1 (Приятелски мач)
01 август Арсенал - Селтик 3:2 (Приятелски мач)
07 август Легия Варшава - Арсенал 5:6 (Приятелски мач)

Досегашни срещи:
Ливърпул -  Арсенал
176 мача
67 победи за Ливърпул
45 равенства
64 победи за Арсенал
Голова Разлика: 246:236 за Ливърпул

Коефициенти от bet365:
Ливърпул - 2.50
Равен - 3.25
Арсенал - 2.87

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
183