Тотнъм - Манчестър Сити: Фантастично начало на новия сезон


Н. Гавазов

Тотнъм - Манчестър Сити: Фантастично начало на новия сезон

Тотнъм - Манчестър Сити
Стадион: "Уейт Харт Лейн", Лондон
Дата: 14.08.2010
Час: 14:45
Съдия: Андре Маринър

Какво начало само на новия сезон в английската Висша лига! Един срещу друг излизат два отбора, които завършиха шампионата в яростно противоборство помежду си за четвъртото място, което дава право на участие в турнира за Шампионската лига. По-добрият тим се оказа този на Тотнъм, който твърдо можем да кажем, че се справи безапелационно със своя конкурент побеждавайки го на неговия стадион с 1:0. Амбициите на двата отбора през новия сезон са много близки една до друга - „шпорите" ще преследват отново класиране в Топ 4, а „гражданите" ще атакуват титлата (според редица изявления на звездите). Какво по-добро начало на най-популярното първенство в света? Каква по-добра интрига бихме искали да наблюдаваме? Като прибавим най-вероятно и желанието за реванш, наистина на „Уайт Харт Лейн" ще бъде повече от горещо.

През подготвителния сезон Тотнъм почти запази ядрото на състава си и се раздели само със Сандро, който премина в бразилския Интернасионал. В същото време бяха привлечени Лий Бутчър и Дориан Дервайт. Като цяло отборът, който поля с леденостудена вода амбициите на „гражданите" е същият, който видяхме и през миналия сезон. Което означава, че ако архитектът на възраждането на Тотнъм Хари Реднап успее да мобилизира своите футболисти да дадат най-доброто от себе си, със сигурност на никого няма да бъде лесно срещу „белите". „Шпорите" бяха поразени с 4:1 в приятелска среща от Виляреал, но постигнаха победи като гост над Бенфика и Ню Йорк Ред Булс - същия, който два дни по-късно победи „гражданите" също в приятелска среща. Последната престижна победа бе срещу Фиорентина, в един мач, в който лондончани показаха характер и успяха да обърнат резултата, което показва, че това е същият опасен Тотнъм, който наблюдавахме в отминалия шампионат.

Сити начело с Роберто Манчини ако имаше амбициите през миналия сезон да се класира в Топ 4, то през настоящия се е прицелил в титлата. С новите си звездни попълнения, които направи мениджъра Роберто Манчини, италианския специалист се надява в крайна сметка да оправдае похарчените милиони на Шейх Мансур. Най-вероятно Давид Силва, Яя Туре и Александър Коларов ще бъдат хвърлени в битката в Северен Лондон, а интересен ще бъде изборът на вратарския пост, след като Гивън и Харт заявиха, че ако се намират на пейката на "Уайт Харт Лейн", то ще преосмислят своето бъдеще в клуба.

За Тотнъм най-вероятно в центъра на отбраната ще видим капитана Ледли Кинг заедно с Доусън. В атака със сигурност ще бъде Крауч, а изборът на Хари Реднап за втори нападател ще е между Дефоу и завърналия се от арендата в Селтик Кийн. По крилата отляво ще застане Бейл, а отдясно Ленън. Уелсецът взе участие в сряда вечер в срещата межди Уелс и Люксембург, но най-вероятно вече се е възстановил и ще се опита да даде всичко от себе си, за да зарадва своите фенове в първия мач от новия сезон във Висшата лига.


Интересно ще бъде да видим каква схема на игра ще избере Роберто Манчини. По-вероятно е италианския специалист да се спре на 4-4-2, отколкото 4-2-3-1. Най-вероятно Тевес и Адебайор ще са в атака, а като ляво крило ще застане новото попълнение Давид Силва. Другото ново попълнение Коларов ще бъде на десния край на отбраната, който със сигурност ще подпомага своите нападатели.


Очаква ни наистина един фантастичен спектакъл на старта на новия сезон във Висшата лига. Очевидно е, че отборът на Манчини има нов облик, а амбициите са още по-големи от миналогодишните. Ще започнат ли "гражданите" атаката на титлата от терена на тима, който ги изхвърли от участие в Шампионската лига? Аз предполагам, че въпреки новите си звездни попълнения, Сити ще се нуждае от време за да видим отбора на Манчини като една добре смазана машина. По-вероятно е "гражданите" да загубят, отколкото да спечелят тази среща. А и подкрепата на публиката за Тотнъм, също ще се окаже решаващ фактор. Така, че най-вероятно е да видим един много оспорван двубой, в който обаче Сити няма да успеят да си отмъстят за студения душ, с който бяха полети от "шпорите" в края на миналия сезон.


Прогноза за: Тотнъм - Манчестър Сити 1:1


Последни 5 изиграни срещи:
Тотнъм:
23 юли Ню Йорк Ред Булс - Тотнъм 1:2 (Приятелски мач)
25 юли Тотнъм - Спортинг Лисабон 2:2 (Приятелски мач)
29 юли Тотнъм - Виляреал 1:4 (Приятелски мач)
03 август Бенфика - Тотнъм 0:1 (Приятелски мач)
07 август Тотнъм - Фиорентина 3:2 (Приятелски мач)


Манчестър Сити:
24 юли Спортинг Лисабон - Манчестър Сити 2:0 (Приятелски мач)
25 юли Ню Йорк Ред Булс - Манчестър Сити 2:1 (Приятелски мач)
29 юли Клуб Америка - Манчестър Сити 1:1 - 1:4 сл. дузпи (Приятелски мач)
31 юли Интер - Манчестър Сити 3:0 (Приятелски мач)
04 август Борусия Дортмунд - Манчестър Сити 3:1 (Приятелски мач)

Досегашни срещи:

Тотнъм - Манчестър Сити

119 мача
48 победи за Тотнъм
29 равенства
42 победи за Манчестър Сити
Голова Разлика: 171:165 за Манчестър Сити

Коефициенти от bet365:
Тотнъм - 2.40
Равен - 3.30
Манчестър Сити - 3.00

 

 

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
445