Дали Уигън ще спази обещанието си да подари титлата на Юнайтед?


.

Дали Уигън ще спази обещанието си да подари титлата на Юнайтед?

Челси - Уигън
Стадион: "Стамфорд Бридж", Лондон
Дата: 09.05.2010
Час: 18:00
Съдия: Мартин Аткинсън


В неделя от 18:00 часа българско време Челси приема Уигън на "Стамфорд Бридж" в последна среща за сезона в Премиершип. Ако днес сините победят противниците си, то ще триумфират в трофея независимо дали Юнайтед ще победят, тъй като лондончани заемат първата позиция,с точка преднина пред червените дяволи. Затова през седмица защитникът на Уигън Стийв Гохоури сподели, че иска да запази суха мрежата на тима сисрещу Челси заради най-добрия си приятел в Юнайтед - Патрис Евра. "С моето семейство се преместихме в Париж, когато бях на 5 години и израстнах в един квартал с Патрис. Когато бяха на 16 играехме за един и същи отбор - Британи Суд. Все още не съм говорил с него откакто пристигнах в Англия през януари, защото не успях да намеря телефонния му номер. Опитах се да го поискам от Манчестър Юнайтед, но там не ми обърнаха внимание. А сегашният ми отбор Уигън не е играл срещу Юнайтед откакто съм тук, така че нямахме шанс да се срещнем. Но съм сигурен, че ако успеем да победим Челси Патрис ще се свържи с мен," сподели защиникът пред "The Sun".

Мениджъра на Челси Карло Анчелоти няма новоконтузени играчи в тима си. Халфът на сините Джон Оби Микел претърпя лека хирургичекса намеса на коляното си и ще бъде аут до края на месеца. Дългоотсъстващи за Анчелоти остават Майкъл Есинен, Жозе Босингва и Рикардо Карвальо.

Уигън заемат 15-та позиция във временното класиране с 36 точки и си осигуриха участие в елита на Англия и през следващия сезон. В последния изигран мач на тима те постигнаха равенство 2:2 у дома срещу Хъл Сити, така че тигрите се разделиха с Висшата лига. Уигън първи успяха да открият резултата на "The ДжейДжейБи Стейдиъм", след това тигрите постигнаха пълен обрат, като поведоха с 2:1. В последните две минути на двубоя обаче домакините подпечатаха билета на Хъл за Чемпиъншиш, след като изравниха за 2:2.

Уигън няма да може да разчита на Марсело Морено за пътуването им за "Стамфорд Бридж". Той успя да се възстанови от контузията си в прасеца, но сега получи нова в глезена и се присъединява към остналите с травми в тима, които са Томас, Брамбъл и Киркланд.

Смятам, че класен тим,като Челси няма да позволи титлата да му бъде отнета в последния мач от сезона.

Прогноза: Челси - Уигън 3:0

Последни 5 изиграни срещи:

Челси:

10 април Астън Вила - Челси 0:3 (ФА Къп)
13 април Челси - Болтън 1:0 (Висша лига)
17 април Тотнъм - Челси 2:1 (Висша лига)
25 април Челси - Стоук Сити 7:0 (Висша лига)
02 май Ливърпул - Челси 0:2 (Висша лига)

Уигън:

04 април Фулъм - Уигън 2:1 (Висша лига)
14 април Уигън - Портсмут 0:0 (Висша лига)
18 април Уигън - Арсенал 3:2 (Висша лига)
24 април Уест Хем - Уигън 3:2 (Висша лига)
03 май Уигън - Хъл Сити 2:2 (Висша лига)


Досегашни срещи:

Челси - Уигън

10 мача
8 победи за Челси
1 равенство
1 победа за Уигън
Голова Разлика: 18:8 за Челси

През този сезон:

26 септември 2009 Уигън - Челси 3:1 (Висша лига)


Коефициенти от bet365:
Челси - 1.10
Равен - 10.00
Уигън - 23.00


Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
126