Ще полегне ли Ливърпул на Челси?


.

Ще полегне ли Ливърпул на Челси?

Ливърпул - Челси
Стадион: "Анфийлд", Ливърпул
Дата: 02.05.2010
Час: 15:30
Съдия: Алън Уайли

В неделя от 15:30 часа българско време Ливърпул приема на "Анфийлд" тима на Челси в изключително важна среща за това кой ще вземе шампионската титла в края на сезона. Ако Ливърпул успеят днес да победят, то ще връчат титлата на Манчестър Юнайтед освен ако те не сгрешат по пътя си към нея. Така червените ще бъдар задминати по титли, но тази титла винаги ще се свърза с клуба от "Анфийлд", тъй като те решават на кой да я връчат. Червените са поставени в много неудобно положение да решават, защото пък ако загубят се лишават от шансовете си да влязат в четворката на Англия. В момента тима на Рафа Бенитес се намира на седмата позиция в класирането с актив от 62 точки. Домакините ще бъдат уморени, след като се играха продължения с Атлетико Мадрид, в които мадридчани успя да се класират на финала благодарение на Форлан, който отбеляза за 2:1 и така те се класираха напред с гол на чужд терен. През седмицата мениджърът на Манчестър Юнайтед сър Алекс Фъргюсън сподели, че Ливърпул притежава твърде много традиции и история, за да загуби срещата с Челси в неделя."Убеден съм, че те ще направят максималното", каза сър Алекс на редовната си пресконференция преди кръга.

В състава на Ливърпул се завръща Макси Родригес, който пропусна двубоя с Атлетико, след като не е картотекиран за Лига Европа. Нападателят Дирк Каут се възстанови от контузията си в прасеца и така успя да се вземе участие в полуфинала от Лига Европа. Халфът Хавиер Масчерано беше заменен в редовното време и така Рафа ще може да разчита на него днес. Нападателят Давид Н'Гог остава под съмнение за срещата поради разтежение.

Съперниците им Челси, както вече споменах, се намират на лидерската позиция в класирането с 80 точки, но са само на точка преднина от конкурентите им за титлата Манчестър Юнайтед. Освен титлата в шампионата, сините се борят да спечелят и ФА Къп, където на финала ще срещнат изпадналия Портсмут. Така дори и Помпи да спечелят седмцата позиция в класирането ще дава право на участие в Лига Европа, тъй като няма да бъде даден лиценз за игра в Европа на южняка, който в момента се намира в администрация.

Мениджърът на сините от Лондон Карло Анчелоти няма новоконтузени играчи преди сблъсъка с Ливърпул. Капитанът Джон Тери се завръща в състава, след като пропусна разгрома над Стоук поради наказание. Халфът Джон Оби Микел се възстанови от контузията си в глезена и вероятно ще взема участие днес. Дългосрочно отсъстващи за Челси са Майкъл Есиен, Жосе Босингва и защитника Рикардо Карвальо.

Дали Челси ще може да победи добре преставящият се тим на Ливърпул и ще успеят да спрат Стивън Джерард, който през миналия уикенд успя да преоткрие головата си сметка, отбелязвайки две попадения срещу Бърнли. Ако какво да кажем за Челси, който разгромиха с 7:0 у дома Стоук Сити и така оправиха головата си разлика?

Прогноза: Ливърпул - Челси 2:1

Последни 5 изиграни срещи:

Ливърпул:

11 април Ливърпул - Фулъм 0:0 (Висша лига)
19 април Ливърпул - Уест Хем 3:0 (Висша лига)
22 април Атлетико Мадрид - Ливърпул 1:0 (Лига Европа)
25 април Бърнли - Ливърпул 1:0 (Висша лига)
29 април Ливърпул - Атлетико Мадрид 2:1 сл. прод. (Лига Европа)

Челси:

03 април Манчестър Юнайтед - Челси 1:2 (Висша лига)
10 април Астън Вила - Челси 0:3 (ФА Къп)
13 април Челси - Болтън 1:0 (Висша лига)
17 април Тотнъм - Челси 2:1 (Висша лига)
25 април Челси - Стоук Сити 7:0 (Висша лига)


Досегашни срещи:

Ливърпул - Челси

147 мача
63 победи за Ливърпул
34 равенства
50 победи за Челси
Голова Разлика: 222:204 за Ливърпул

През този сезон:

04 октомври 2009 Челси - Ливърпул 2:0 (Висша лига)


Коефициенти от bet365:
Ливърпул - 4.00
Равен - 3.80
Челси - 1.83

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
172