Дали Юнайтед ще бие Съндърланд зависи от Ливърпул и Челси


.

Дали Юнайтед ще бие Съндърланд зависи от Ливърпул и Челси

Съндърланд - Манчестър Юнайтед
Стадион: "Стейдиъм ъф Лайт", Съндърланд
Дата: 02.05.2010, Час: 18:00
Съдия: Стив Бенет

Манчестър Юнайтед гостува на Съндърланд в двубой от предпоследния кръг на Висшата лига. С какво настроение ще влязат “червените дяволи” в този мач зависи изцяло от срещата между Ливърпул и Челси на “Анфийлд”, която е решаваща за титлата. При загуба на мърсисайдци настроението на футболистите на Сър Алекс ще е минорно и ще бъде далеч по-трудно да спечелят мача. Въпреки, че предстои още един мач след това, в последният кръг Челси посреща Уигън и едва ли ще има някакви проблеми да триумфира.

Тимът на Съндърланд направи доста добър сезон, като в момента се намира на 10-ата позиция в класирането с 44 точки. “Черните котки” отдавна са в безопасност, но и отдавна нямат шанс за Лига Европа. Затова пък момчетата на Стив Брус играят за удоволствие. На свой терен те са стабилен отбор, допуснал само 2 загуби. Освен това Съндърланд успя да направи 2:2 с Юнайтед на “Олд Трафорд”, отмъквайки 2 точки, за които шампионът ще съжалява. В последният кръг Съндърланд победи Хъл с 1:0 като гост и го запрати към Чемпиъншип.

Манчестър Юнайтед е на път да завърши без сериозно отличие един не лош сезон. Спечелената Карлинг къп едва ли може да задоволи английския колос. Спечелването на Висшата лига ще означава, че тимът ще задмине Ливърпул по титли. Куриозното е, че съдбата му зависи точно от “мърсисайдци”. В последният кръг “червените дяволи” биха Тотнъм с 3:1 на “Олд Трафорд”, а преди това удариха градския си съперник Сити на “Йистлендс”. Провали срещу по-непретенциозни отбори обаче най-вероятно ще ги лишат от мечтана четвърта поредна титла.   

Съндърланд няма да разчита на Хътън, който е наказан след червения си картон срещу Хъл. Макартни и Рийд са с контузии. Лий Кетърмол, Джон Менса и Търнър са под въпрос.

Първоначално бе съобщено, че най-добре представящият се футболист в света през този сезон Уейн Рууни е аут за тима си до края на сезона. В негово отсъствие основната фигура в атаката на шампиона остава Димитър Бербатов. В петък обаче Рууни тренира, така че може да се появи на “Стейдиъм ъф Лайт”. Аут вероятно е и Рио Фърдинанд. Със сигурност няма да играят Оуен и Андерсон.  

Както вече коментирахме по-лесно за този мач може да се заложи, след като стане ясен резултатът от Ливърпул – Челси. При победа на “сините” е доста по-вероятно Юнайтед да се издъни, но при пълен или частичен успех на мърсисайдци шампионът не би трябвало да сгреши.

Последни 5 изиграни срещи:


Съндърланд:

28 март Ливърпул - Съндърланд 3:0 (Висша лига)
03 април Съндърланд - Тотнъм 3:1 (Висша лига)
10 април Уест Хем - Съндърланд 1:0 (Висша лига)
17 април Хъл Сити - Съндърланд 0:1 (Висша лига)

Манчестър Юнайтед:

03 април Манчестър Юнайтед - Челси 1:2 (Висша лига)
07 април Манчестър Юнайтед - Байерн Мюнхен 3:2 (Шампионска лига)
11 април Блекбърн - Манчестър Юнайтед 0:0 (Висша лига)
17 април Манчестър Сити - Манчестър Юнайтед 0:1 (Висша лига)
24 април Манчестър Юнайтед - Тотнъм 3:1 (Висша лига)


Досегашни срещи:


Съндърланд - Манчестър Юнайтед

111 мача
37 победи за Съндърланд
26 равенства
48 победи за Манчестър Юнайтед
Голова Разлика: 193:174 за Манчестър Юнайтед

През този сезон:


03 октомври 2009 Манчестър Юнайтед - Съндърланд 2:2 (Висша лига)


Коефициенти от bet365:

Съндърланд - 8.50
Равен - 5.00
Манчестър Юнайтед - 1.36

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
153