Стоук Сити - Ливърпул: Отново труден мач за мърсисайдци


Н. Гавазов

Стоук Сити - Ливърпул: Отново труден мач за мърсисайдци

Стоук Сити - Ливърпул
Стадион: "Британия", Стоук
Дата: 08.04.2017г.
Час: 17:00
Съдия: Майк Дийн

Стоук Сити посреща Ливърпул в мач от 32-я кръг на Висшата лига на Англия в опит да запише първи успех от пет мача насам. Мърсисайдци от своя страна продължават битката за топ 4, препъни камък в който стана домакинският провал срещу Борнемут, а това означава, че сега хората на Юрген Клоп ще направят всичко възможно за да вземат трите точки и така да избегнат натиска от страна на конкурентите.

"Грънчарите" провеждат един типичен свой сезон и вероятно ще завършат кампанията си в средата на таблица, което напълно задоволява амбициите на клуба и феновете му. Отборът успява да трупа точки срещу съперниците от своята черга и аутсайдерите, бори се срещу по-големите и дори успява да открадне нещо от тях и в крайна сметка събра 36 точки дотук, а това осигурява 12-та позиция. Спокойствието в колектива на Марк Хюз обаче е нарушено от последните три поражения в един ред, което се случва за първи път от август, а тук ще добавим и факта, че Стоук има само две победи в последните си десет мача, което пък не бе допускано през настоящата кампания.

Ливърпул имаше един добър месец март, в който победи Арсенал, за малко не грабна трите точки при гостуването си на Манчестър Сити и категорично спечели мърсисайдското дерби. В този период колективът на Клоп изглеждаше наистина неудържим, а с оглед на по-леката програма от конкурентите, по всичко изглеждаше, че "червените" няма да имат никакви проблеми със спечелването на визи за участие в Шампионска лига през следващия сезон. В миналия кръг обаче Ливърпул не успя да надгради последните си успехи и направи разочароващо 2:2 при домакинството си на Борнемут. Обезпокоителното в този мач е, че нямаше и помен от предишния устрем и разнообразие от идеи при "червените", а още по-притеснителното е, че бе потвърдена досегашната статистика - Ливърпул няма победа, когато Садио Мане не е на терена!

Домакините са без контузения Айрлънд, както и без Бътланд, който се възстановява. Соби, Шакири и Уолтърс излекуваха травмите си, но само Рамадан ще започне мача. Вероятната схема на игра ще бъде 4-2-3-1.

Вече казахме, че Мане няма да вземе участие в срещата. По-рано днес стана известно, че сенегалецът ще се подложи на операция, която го вади от игра до края на сезона. Ингс, Лалана и Хендерсън също лекуват травми. По-рано днес се появиха информации, че Коутиньо не е тренирал след мача с Борнемут, което ознчава, че бразилецът ще пропусне срещата. Тази информация обаче не е официално потвърдена и имаме големи съмнения относно достоверността и.

Ливърпул е големият фаворит в двубоя. Мърсисайдци спечелиха всеки един от последните си пет мача срещу Стоук Сити и пристигат тук с огромна мотивация за успех. Освен това формата на "грънчарите" е ужасна, което няма как да не се отрази на моралното състояние на хората на Марк Хюз. В същото време за никого не е тайна, че Ливърпул играе по-добре срещу лидерите, но изпитва проблеми срещу по-малките отбори, а върху тази негативна статистика се наслагва и фактът, че "червените" нямат победа без Мане в състава си. Очертава се тежък следобед за гостите, които ще имат проблеми със статичните положения и центриранията на противника. Цяло чудо ще е, ако гостите грабнат трите точки, много по-реалистично изглежда евентуално равенство.

Прогноза: Стоук Сити - Ливърпул 1:1


Последни 5 изиграни срещи:

Стоук Сити:

04 март Стоук Сити - Мидълзбро 2:0 (Висша лига)
08 март Манчестър Сити - Стоук Сити 0:0 (Висша лига)
18 март Стоук Сити - Челси 1:2 (Висша лига)
01 април Лестър - Стоук Сити 2:0 (Висша лига)
04 април Бърнли - Стоук Сити 1:0 (Висша лига)

Ливърпул:

04 март Ливърпул - Арсенал 3:1 (Висша лига)
12 март Ливърпул - Бърнли 2:1 (Висша лига)
19 март Манчестър Сити - Ливърпул 1:1 (Висша лига)
01 април Ливърпул - Евертън 3:1 (Висша лига)
05 април Ливърпул - Борнемут 2:2 (Висша лига)


Досегашни срещи:

Стоук Сити - Ливърпул

137 срещи
31 победи за Стоук Сити
35 равенства
71 победи за Ливърпул
Голова Разлика: 227:139 за Ливърпул

 

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
315