Ливърпул - Евертън: Клоп ще влезе в историята


Н. Гавазов

Ливърпул - Евертън: Клоп ще влезе в историята

Ливърпул - Евертън
Стадион: "Анфийлд", Ливърпул
Дата: 01.04.2017г.
Час: 14:30
Съдия: Антъни Тейлър


Най-емблематичното първенство на планетата - Висшата лига на Англия се завръща след международната пауза, а кръгът ще бъде открит с мърсисайдското дерби. Няма как да знаем, дали това е умишлен ход на организаторите на програмата, но сблъсъкът между Ливърпул и Евертън е отличен начин за привличане на вниманието към английския уикенд, а също така и добра възможност на почитателите на залозите да опитат възможностите си и да се насладят на тръпката.

Колективът на Юрген Клоп по всичко изглежда, че излезе от кризата, в която бе попаднал в началото на календарната година. "Червените" имаха само една победа в първите си десет мача във всички турнири, при това на гости на Плимът Аргийл в Купата, а в първите пет срещи във Висшата лига бяха спечелени само три точки, като необясними бяха пораженията от Суонзи и Хъл Сити. Любопитното е, че Ливърпул спечели повече точки срещу отборите в топ 6, отколкото срещу последните шест в класирането, което вероятно и Клоп не може да си обясни. Тази тенденция се вижда и в последните 4 срещи на Ливърпул - категорични победи срещу Тотнъм и Арсенал, мощна игра и изпуснати три точки на терена на Манчестър Сити и на фона на всичко това - поражение с 3:1 от Лестър. Така или иначе лошият период е забравен, а Ливърпул се завърна в топ 4, при това мърсисайдци имат най-леката програма от всички конкуренти за зона Шампионска лига, което няма как да не дава допълнителен импулс на хората на Клоп.

Евертън влезе в международната пауза с отлични резултати, които дойдоха след загуба с 3:2 на терена на Тотнъм. Впрочем, неуспехът срещу "шпорите" е единствен за "карамелите" от началото на календарната година. В този период хората на Роналд Куман записаха 8 победи и 3 равенства от 12 мача и резултатът от това е, че се отдалечиха от УБА и се изравниха с Арсенал, а и топ 4 изобщо не изглежда толкова далече - само 6 точки.

Голям удар за домакините в навечерието на мача бе загубата на Адам Лалана и Джордан Хендерсън, които лекуват травми. На фона на тези лоши новини дойдоха и позитивни информации, а именно, че Коутиньо и Фирмино ще вземат участие в дербито. Клоп по никакъв начин няма да променя схемата на игра и ще заложи на 4-3-3, проблемът пред немеца е с какви резерви ще разполага за двубоя и доколко Лейва ще се справи с организаторската работа в средата на терена.

Евертън също пристига с огромни кадрови проблеми. Шнайдерлин и Боласие бяха аут преди паузата, а към тях се присъединиха Коулмън и Фонес-Мори, които се контузиха по време на пребиването си в разположение на националните отбори.

През есента двата тима направиха много здрав мач на "Гудисън", който "червените" спечелиха с 1:0. Що се отнася до Евертън, последният успех на "карамелите" на "Анфийлд" е от септември 1999 година. Сегашната безпогрешна серия на Ливърпул срещу Евертън достигна 13 двубоя във всички турнири. Ако "червените" не допуснат загуба утре, тяхната безпогрешна серия срещу градския съперник във Висшата лига ще достигне 13 мача. Подобно нещо се случи в периода 1972 - 1978 година.

Интересен факт е, че успех на "червените" ще направи от Клоп първият мениджър в историята на Ливърпул с победи в първите три срещи с Евертън.

"Карамелите" имат само два гола в последните си шест мача с Ливърпул.

И двата отбора се намират в добра форма и очакванията са за поредния здрав и агресивен мач, с много емоционален заряд в себе си. При всички положения Евертън ще бъде труден тест за домакините. В същото време Клоп успя по някакъв начин да компенсира отсъствието на Хендерсън и Лалана, докато това не важи в пълна степен за Куман. Във връзка с това, както и заради фактора домакинство, нашите очаквания са за победа на Ливърпул. Също така не е далече от логиката, да предполагаме гол и от страна на гостите - "червените" са нарицателни със своите 36 допуснати попадения, а този път защитата ще има срещу себе си Ромелу Лукаку, който бе избран за играч на месец март.

От всичко казано по-горе резултат 2:1 изглежда напълно възможен, а това ще означава, че Клоп ще влезе в историята, но по-важното е, че Ливърпул ще се изкачи на третото място в класирането и може да остане там и след кръга.

Прогноза: Ливърпул - Евертън 2:1



Последни 5 изиграни срещи:

Ливърпул:

11 февруари Ливърпул - Тотнъм 2:0 (Висша лига)
27 февруари Лестър - Ливърпул 3:1 (Висша лига)
04 март Ливърпул - Арсенал 3:1 (Висша лига)
12 март Ливърпул - Бърнли 2:1 (Висша лига)
19 март Манчестър Сити - Ливърпул 1:1 (Висша лига)

Евертън:

11 февруари Мидълзбро - Евертън 0:0 (Висша лига)
25 февруари Евертън - Съндърланд 2:0 (Висша лига)
05 март Тотнъм - Евертън 3:2 (Висша лига)
11 март Евертън - Уест Бромич 3:0 (Висша лига)
18 март Евертън - Хъл Сити 4:0 (Висша лига)


Досегашни срещи:

Ливърпул - Евертън

225 срещи
88 победи за Ливърпул
71 равенства
66 победи за Евертън
Голова Разлика: 311:255 за Ливърпул

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
218