Дали Челси отново ще са на върха след мача със Стоук?


.

Дали Челси отново ще са на върха след мача със Стоук?

Челси - Стоук Сити
Стадион: "Стамфорд Бридж", Лондон
Дата: 25.04.2010
Час: 18:00
Съдия: Стив Бенет


В неделя от 18:00 часа Челси приема на "Стамфорд Бридж" тима на Стоук Сити в двубой от 36-ят кръг на английската Висша лига. Ако сините успеят днес да победят противниците те отново ще си върнат лидерската позиция в класирането и ще водят с 1 точка пред главните си съперници за трофея през този сезон - Манчестър Юнайтед. Досега през кампанията тима на Карло Аначелоти инкасира общо 24 победи, 5 равенства и 6 загуби, а головата им разлика до момента е +54. За жалост на феновете на лондончани те отпаднаха от Шампионската лига, но имат шанс да спечелят други два трофея през този сезон. Освен шампионския, на тима предстой тежък двубой с изпадналия Портсмут на финала на Купата за Футболната Асоциация. През миналият уикенд Челси записа загуба от Тотнъм с 2:1, която може да коства титлата на сините в края на кампанията. Затова днес Карло Анчелоти е мотивирал предолно футболистите си да излязат на терена и да спечелят три точки. 

Члеси няма да може да разчита на наказаният си капитан Джон Тери. Той получи червен картон при загубата от шпорите миналия уикенд. Сините също нямаа да може да разчитат на Майкъл Есиен, Рикардо Карвальо, Джон Оби Микел и Жосе Босингва, които страдат от контузии.

Стоук се намират в златаната среда на таблицата и си осигуриха участието в елита на Англия и през следващата година. Единственото за, което мисля сега в тима е как да подобрят играта на футболисите си и таят надежди за по-добро представяне през бъдещия сезон. Досега през кампанията тим на Тони Пулис записа общо 10 победи, 13 равенства и 11 загуби. В последните два изиграни мача на отбора от шампионата те инкасираха равенство 0:0 при гостуването им на Уувъхемптън и поражение у дома с 1:2 от гостуващия Болтън.

В състава на грънчари за тази среща се завръща ключовият защитник Райън Шоукрос. То беше аут поради контузия в глезена. Тони Пулис потвърди, че ще разчита на него срещу Челси, но вероятно играча ще започне друбоя от резервната скамейка. Единствената сериозна контузия в тима на гостите е на нападателят Мамади Сидибе, който все още се бори с всички усилия да се възстанови, но по всички изглежда, че може би ще пропусне остатъка от сезона.

Стоук са далеч от зоната на изпадащите и евротурнирите,но това не означава че няма да искат да си тръгнат с нещо от този мач,друг е въпросът дали ще успеят да го направят.Все пак си мисля че Челси ще спечели този мач.

Прогноза: Челси - Стоук Сити 2:0

Последни 5 изиграни срещи:

Челси:

27 март Челси - Астън Вила 7:1 (Висша лига)
03 април Манчестър Юнайтед - Челси 1:2 (Висша лига)
10 април Астън Вила - Челси 0:3 (ФА Къп)
13 април Челси - Болтън 1:0 (Висша лига)
17 април Тотнъм - Челси 2:1 (Висша лига)

Стоук Сити:

20 март Стоук Сити - Тотнъм 1:2 (Висша лига)
27 март Уест Хем - Стоук Сити 0:1 (Висша лига)
03 април Стоук Сити - Хъл Сити 2:0 (Висша лига)
11 април Уулвърхемптън - Стоук Сити 0:0 (Висша лига)
17 април Стоук Сити - Болтън 1:2 (Висша лига)


Досегашни срещи:

Челси - Стоук Сити

58 мача
26 победи за Челси
13 равенства
19 победи за Стоук Сити
Голова Разлика: 87:83 за Стоук Сити

През този сезон:

12 септември 2009 Стоук Сити - Челси 1:2 (Висша лига)
07 март 2010 Челси - Стоук Сити 2:0 (ФА Къп)


Коефициенти от bet365:
Челси - 1.14
Равен - 8.00
Стоук Сити - 21.00

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
139