Способен ли е Ливърпул на победа срещу Бърнли?


.

Способен ли е Ливърпул на победа срещу Бърнли?

Бърнли - Ливърпул
Стадион: "Търф Муур", Бърнли
Дата: 25.04.2010
Час: 17:00
Съдия: Мартин Аткинсън


В среща от 36-ят кръг на английската Висша лига тима на Бърнли приема на "Търф Мур" този на Ливърпул. Това ще бъде много важен двубой и за двата тима, тъй като домакините се борят да останат в елита на Англия, а червените разчитат на късмета си да влязат в четворката, след като претендентите им Тотнъм и Сити вчера се провалиха при гостуванията си. Винено-червените в момента заемат 19-та позиция в класирането с актив от 27 точки, но все още имат шанс да излязат от този зона, ако днес успеят да победят противника си. Досега през кампанията Бърнли са записали общо 7 победи, 6 равенства и 2 загуби. Преди два кръга отбора постигна първата си победа от месец февруари насам и тя дойде при гостуването им на Хъл Сити, спечелено с 4:1 от винарките. В последния кръг обаче те показаха истинското си лице загубвайки от Съндърланд като гост с 2:1.

Защитникът на Бънрли Кларк Карсли е единствения под съмнение за двубоя. Той обърна десния си глезен по време на тренировка и сега е с шина и вероятно няма да може да играе днес. Нападателят Давид Нюгънт пропусна тренировъчните занимания в петък поради разстежение, но на следващия ден той вече беше възстановен и взе участие в задължителната тренировка.

Ливърпул както вече споменахме се бори за влизане в четворката на Англия и така да си осигури място в Шампионската лига през следващия сезон. Но това може да стане единствено ако до края на сезона шпорите регистрират само една спечелена точка, а Сити две, така че червените ще разчитат на представянето на своите конкуренти вместо сами да извоюват позицията си. Досега през сезона тима на Рафаел Бенитес записаха 17 победи, 8 равенства и 10 загуби. В последният изигран мач от Премиершип тима записаха впечатляваща игра срещу Уест Хем и победи с класическото 3:0. Феновете на тима се надяваха, че тази игра ще стане факт и при гостуването им на Атлетико Мадрид в първата полуфинална среща от турнира Лига Европа, но това не се получи. Те загубиха минимално с 1:0 от Атлетико. Според някои лошата игра на Ливърпул се дължи на дългия път, който трябваше да измине клуба от Ливърпул до Мадрид и то с влакове и автобуси. Причина за това беше изригналия вулкан в Исландия, които блокира летищата на цяла Европа поради облака от пепел, които изпущаше вулка и изпращаше на височина, блокирайки полетите.

Мениджърът Рафа Бенитес отново ще срещне проблеми при избирането на днешната атака на тима, тъй като след контузията на Фернадо Торес, неговия заместник Давид Н'Гог също има опасност да пропусне остатъка от сезона. Н'Гог се оплаква от болки в гърба, след като на няколко пъти беше ударен от защитниците на Атлетико Мадрид в полуфиналнта среща от турнира Лига Европа. Така единствения вариан на испанеца за срещата остава Ел Жар, който обаче не блести с изявите си и надали ще помогне достъчно на тима днес да стигне до победата. Халфът на червените Макси Родригес се завръща в състава, след като не беше картотекиран за участие в Лига Европа, но защитниците Емилиано Инсуа, Фабио Аурелио, Мартин Шкъртел и Мартин Кели са контузени.

Все пак разликата в класите между тези два отбора е много голяма,мисля че Ливърпул ще вземе този мач без проблеми.

Прогноза: Бърнли - Ливърпул 0:3

Последни 5 изиграни срещи:

Бърнли:

20 март Уигън - Бърнли 1:0 (Висша лига)
28 март Бърнли - Блекбърн 0:1 (Висша лига)
03 април Бърнли - Манчестър Сити 1:6 (Висша лига)
10 април Хъл Сити - Бърнли 1:4 (Висша лига)
17 април Съндърланд - Бърнли 2:1 (Висша лига)

Ливърпул:

04 април Бирмингам - Ливърпул 1:1 (Висша лига)
08 април Ливърпул - Бенфика 4:1 (Лига Европа)
11 април Ливърпул - Фулъм 0:0 (Викша лига)
19 април Ливърпул - Уест Хем 3:0 (Висша лига)
22 април Атлетико Мадрид - Ливърпул 1:0 (Лига Европа)


Досегашни срещи:

Бърнли - Ливърпул

74 мача
27 победи за Бърнли
19 равенства
28 победи за Ливърпул
Голова Разлика: 116:96 за Ливърпул

През този сезон:

12 септември 2009 Ливърпул - Бърнли 4:0 (Висша лига)


Коефициенти от bet365:
Бърнли - 5.50
Равен - 4.00
Ливърпул - 1.61

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
152