Тотнъм ще се измъчи срещу Саутхемптън


Н. Гавазов

Тотнъм ще се измъчи срещу Саутхемптън

Тотнъм - Саутхемптън
Стадион: "Уайт Харт Лейн", Лондон
Дата: 19.03.2017г.
Час: 16:15
Съдия: Андре Маринър


Тотнъм посреща Саутхемптън в мач от 29-я кръг на Висшата лига на Англия. През декември срещата между двата отбора на Южния бряг завърши при резултат 4:1 за лондончани. Интригата в утрешния двубой е в това, че Хари Кейн няма да играе, което дава надежда за по-достойно представяне на "светците".

Лондончани се намират в прекрасна форма, след като спечелиха четири от последните си пет мача и нямат загуба в този период. През миналия уикенд те пометоха с 6:0 Милуол в Купата на Англия и се класираха за полуфиналите на турнира. След 27 изиграни мача Тотнъм се намира на второ място в класирането на Висшата лига, на 13 точки от лидера Челси и само победа утре няма да позволи да твърдим, че "сините" ще спечелят титлата.

Саутхемптън пристига в добро настроение в Лондон. "Светците" достойно се представиха срещу Манчестър Юнайтед във финала за Купата на Лигата, даже хората на Клод Пюел бяха по-добрият отбор и не заслужаваха поражението. Неприятният спомен от тази загуба бе заличен през миналата седмица при гостуването на Уотфорд, където Саутхемптън постигна волева победа с 4:3 и се укрепи в средата на таблицата.

Както казахме в началото, Кейн няма да може да играе заради контузия, Дани Рос също е с травма. Ламела все още се възстановява, а добрата новина е завръщането на Уаняма и Уокър.

Гостите идват с повече кадрови проблеми. Пийд, Таргет, Остин, Маккарти и Ван Дийк са аут заради травми, а Тадич имаше оплакване в бедрото, но в крайна сметка ще вземе участие в срещата.

Саутехмптън подобри играта си през последните седмици и изглежда костелив орех. Очевидно е, че бойният дух на хората на Пюел е много висок. "Светците" обаче пристигат на най-негостоприемното място в Лигата през този сезон. Тотнъм е единственият отбор, който няма загуба тук, записвайки 12 победи и 2 равенства в 14 мача.

Предполага се, че домакините ще бъдат по-инициативният отбор, а гостите ще се бранят и ще дебнат за грешки в защитата на противника. Трудно е да си представим, че "светците" могат да победят тук, но определено хората на Пюел ще създадат проблеми на "шпорите". Основната причина да твърдим това е статистиката на головете в мачовете на Тотнъм - "шпорите" вкарват по 2.2 гола средно на среща с Кейн и 1.6 без него. Нека припомним и есенната част на сезона, когато англичанинът пропусна десет срещи. Тогава лондончани влошиха представянето си и записаха 6 мача без победа. Съветът ни е все пак да се доверим на Тотнъм, но с едно наум.

Прогноза: Тотнъм - Саутхемптън 1:0


Последни 5 изиграни срещи:

Тотнъм:

19 февруари Фулъм - Тотнъм 0:3 (ФА Къп)
23 февруари Тотнъм - Гент 2:2 (Лига Европа)
26 февруари Тотнъм - Стоук Сити 4:0 (Висша лига)
05 март Тотнъм - Евертън 3:2 (Висша лига)
12 март Тотнъм - Милоул 6:0 (ФА Къп)

Сатухемптън:

31 януари Суонзи - Саутхемптън 2:1 (Висша лига)
04 февруари Саутхемптън - Уест Хем 1:3 (Висша лига)
11 февруари Съндърланд - Саутхемптън 0:4 (Висша лига)
26 февруари Манчестър Юнайтед - Саутхемптън 3:2 (Купа на Лигата, Финал)
04 март Уотфорд - Саутхемптън 3:4 (Висша лига)


Досегашни срещи:

Тотнъм - Саутхемптън

118 срещи
52 победи за Тотнъм
29 равенства
37 победи за Саутхемптън
Голова Разлика: 206:147 за Тотнъм

 

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
207