УБА - Арсенал: Не очаквайте много голове


Н. Гавазов

УБА - Арсенал: Не очаквайте много голове

Уест Бромич - Арсенал
Стадион: "Дъ Хауторнс", Уест Бромич
Дата: 18.03.2017г.
Час: 14:30
Съдия: Нийл Суорбрик

УБА и Арсенал имат честта да открият кръга в английската Висша лига. Едва ли организаторите на програмата са предполагали при изготвянето и, че в тази част на сезона може да има по-достоен мач от този, с който да бъде даден старта на английския уиикенд, а и срещата е истинско предизвикателство за почитателите на залозите, защото това ще е сблъсък между два тима, които имат амбицията да сложат край на лопата си серия и да зарадват феновете. На всичкото отгоре съперниците са почти съседи в таблицата за класиране.

"Дроздовете" се намират на осма позиция и имат в актива си символичните 40 точки, но едва ли някой се е съмнявал, че хората на Тони Пюлис ще запазят мястото си в елита. УБА показва най-атакуващ и открит футбол от всички отбори извън Голямата седмица, при това тимът отлично умее да "засушава" играта, когато се налага и отлично да брани резултата. Да, УБА има само точка от седемте си срещи с колективи от топ 7, но пък е безжалостен срещу по-малките съперници.

Месец март обаче никак не се развива благоприятно за "дроздовете". Най-напред тимът претърпя изненадваща домакинска загуба от Кристъл Палас, а след това и класически неуспех при гостуването си на Евертън. С това бе сложен край на успешната серия от пет мача без загуба. Интересно за УБА през този сезон е, че отборът никога досега не е попадал в поредица от три последователни поражения. Ще бъде ли спазено това и утре?

Ако погледнем статистиката на Арсенал, ще видим три победи от осем мача във всички турнири. По-внимателно вглеждане обаче показва, че успехите са срещу Линклълн и Сътън в Купата на Англия и срещу Хъл Сити във Висшата лига. Останалото са пет загуби- като се започне от домакинското фиаско срещу Уотфорд и се стигне до конфузията с Байерн. Така Арсенал изпадна от топ4 и сега се намира на 5 точки от четвъртия Ливърпул. Да, в ръкава на Венгер има два мача, но те са на гости на Саутхемптън и у дома срещу възраждащия се Лестър.

На всичкото отгоре се увеличава натискът върху французина, а заедно с това нарастват слуховете за напускане на Алексис Санчес. Днес пък в английските форуми се появиха съобщения, че Месут Йозил не е приел предложението за заплата от 280 000 паунда на седмица. Тук идва да напомним за вниманието на Барселона към Ектор Белерин. Очевидно е, че напрежението около отбора е голямо, а това няма как да не се отрази върху играта на възпитаниците на Венгер.

Домакините не могат да разчитат на Филипс и Морисън, които излекуваха травмите си, но все още се възстановяват. Пюлис едва ли ще предприеме кардинални тактически промени, така че схемата на игра ще е 4-2-3-1 с Рондон на върха.

Венгер не може да разчита на контузените Касорла, Елнени, Дебюши, а също и на възстановяващите се Уелбек, Оспина и Окслехд-Чембърлейн. Вероятната схема на игра също ще е 4-2-3-1, с по-голямо използване на фланговите защитници.

Очертава се изключително любопитен мач. Очевидни са амбициите на двата тима да заличат лошите резултати. През есента защитниците на УБА проспаха центрирането към Жиру в края на срещата и така изпуснаха точката на "Емирейтс". Каква тактика ще избере Пюлис сега? Трудно е да предскажем. Арсенал прилича на ранен звяр и може би ще е грешка, ако домакините тръгнат да се надиграват със съперника си. Може би "дроздовете" ще играят по-затворено и ще чакат своите шансове, което означава повторение на есенния двубой.

Съветът ни е да не очакваме много голове, а също така по възможност да използваме двоен знак - "Х2".

Прогноза: УБА - Арсенал 1:1


Последни 5 изиграни срещи:

Уест Бромич:

04 февруари Уест Бромич - Стоук Сити 1:0 (Висша лига)
11 февруари Уест Хем - Уест Бромич 2:2 (Висша лига)
25 февруари Уест Бромич - Борнемут 2:1 (Висша лига)
04 март Уест Бромич - Кристъл Палас 0:2 (Висша лига)
11 март Евертън - Уест Бромич 3:0 (Висша лига)

Арсенал:

15 февруари Байерн Мюнхен - Арсенал 5:1 (Шампионска лига)
20 февруари Сътън Юнайтед - Арсенал 0:2 (ФА Къп)
04 март Ливърпул - Арсенал 3:1 (Висша лига)
07 март Арсенал - Байерн Мюнхен 1:5 (Шампионска лига)
11 март Арсенал - Линкълн Сити 5:0 (ФА Къп)


Досегашни срещи:

Уест Бромич - Арсенал

138 срещи
37 победи за Уест Бромич
31 равенства
70 победи за Арсенал
Голова Разлика: 239:172 за Арсенал

 

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
273