Готов ли Ливърпул за победа срещу Уест Хем?


.

Готов ли Ливърпул за победа срещу Уест Хем?

В последна среща от 35-ят кръг на английската Висша лига Ливърпул приема на митичния "Анфийлд" тима Уест Хем. В момента червените се намират на 7-та позиция в класирането с актив от 56 точки. Досега през кампанията водени от Рафа Бенитес тима успя да регистрира общо 16 победи, 8 равенства и 10 загуби. В последният изигран мач на тима от първенството те записаха нулево равенство пред собствена публика срещу Фулъм и така намалиха сериозно шансовете си за четворката в елита на Англия. За радост на червените фенове Ливърпул се представя много добре в турнира Лига Европа и е един от големите фаворите в надпреварата. Те успяха да се класират за полуфиналната фаза, след като преминаха през лидера в португалската лига - Бенфика. Така червените от "Анфийлд" ще се изправят срещу Атлетико Мадрид. Мениджърът на домакините призна, че тимът му е имал разочароващ сезон, но все още може да се пребори за важен трофей, ако спечели Лига Европа.

Нападателят на Ливърпул Фернандо Торес е под съмнение за днешната среща. Испанският национал пропусна нулевото равенство пред миналия уикенд срещу Фулъм, след като пътува за Барселона относно контузията му в коляното. След като се завърна в Ливърпул в понеделник той отново трябваше да замине за Каталуния, поради нови болки. Рафаел Бенитес увери, че няма да използва звездния нападател ако той не се чувства добре, така че Торес остава под съмнение до последния момент. Защитниците Емилиано Инсуа и Фабио Аурелио все още са аут, таче Даниел Агер ще продължи да играе по левия фланг.

Днешните им съперници Уест Хем се намират на 17-та позиция, точна на ръба от зоната на изпадащите, което предполага, че тима има сериозни опасности да напусне елита на Англия в края на сезона. Досега през кампанията "чуковете" са записали 7 победи, 10 равенства и 17 загуби. В последните два изиграни кръга от първенството момчетата на Джанфранко Дзола регистрираха равенство и победа. Първото дойде при гостуването им на Евертън, където те си тръгната при резултат 2:2. Победата им дойде в последният кръг у дома срещу Съндърланд, където те успяха да победят минимално с 1:0.

Халфът на Уест Хем Скот Паркър няма да може да вземе участие в тази срещата, след като му беше наложено наказание за 2 срещи. Луис Боа Морте е близо до завръщането си, след като се възстанови от контузията си в коляното, но мениджъра не смета да рискува със здравето му, въпреки че през седмицата игра за резервите. Кийрън Дуер, Херита Илунга, Джак Колисън и Джеймс Томкинс са аут за двубоя, но Мидо се завръща в състава след като пропусна последната среща на тима заради вирус.

Мисля, че Ливърпул няма да срещнат проблеми срещу борещия се за оставане в елита на Англия тим на Уест Хем, особенно когато червените ще играят пред собствена публика.

Прогноза: Ливърпул - Уест Хем 2:0

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
151