Хъл – Бърнли: Новаците няма да се победят


Н. Гавазов

Хъл – Бърнли: Новаците няма да се победят

Хъл Сити - Бърнли
Стадион: "КСОМ Стейдиъм", Хъл
Дата: 25.02.2017г.
Час: 17:00
Съдия: Мартин Аткинсън


Новаците Хъл и Бърнли излизат в любопитен мач един срещу друг в 26-я кръг на Висшата лига. Сблъсъкът обаче изглежда по-важен за "тигрите", които имат спешна нужда от точки по пътя си към оцеляването, докато гостите на този етап нямат причини да се тревожат за оставане в елита.

Домакините са с героично представяне през кампанията въпреки множеството проблеми в клуба, а след идването на Марко Силва и играта им се подобри драстично. В последните 5 кръга Хъл спечели на два пъти и допусна само две поражения в период, в който съперници бяха сериозни отбори като Челси, Манчестър Юнайтед, Ливърпул и Арсенал. Тази липса на мачове през тези 2 седмици идва в идеален момент за "тигрите", които и този уикенд са без голям брой футболисти в лицето на Маркус Хенриксен, Одубайо, Грег Люер, Уил Кийн, Райън Мейсън, Абел Ернандес, Къртис Дейвис и Сам Клъкас, а допълнително под въпрос са Ленихан, Алън Макгрегър, Мбокани и Майкъл Доусън.

За Бърнли е съвсем ясно, че домакинствата са основният източник на точки, а при гостуванията дори едно равенство е огромен успех. В последния кръг новаците стигнаха до героично 1:1 с лидера Челси, но пък след това дойде поражението на свой терен за ФА Къп от петодивизионния Линкълн, което няма как да се хареса на привържениците. Дийн Марни, Кевин Лонг, Стивън Дефур и Хендрик няма да могат да вземат участие в мача, а Гудмундсон също е почти сигурно аут.

Можем да очакваме по-внимателен футбол от двата тима с повече единоборства и мисъл да не се допусне гол, отколкото да се вкара. Това съответно ще доведе до малко положения пред двете врати и подялба на точките.

Прогноза: Хъл - Бърнли 0:0

 

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
169