Вила няма да срещне проблеми срещу Портсмут


.

Вила няма да срещне проблеми срещу Портсмут

В неделя от 18:00 часа българско време последният в класирането тим на Портсмут приема седмият Астън Вила в двубой от 35-ят кръг на английската Висша лига. Помпи със сигурност вече е отпаднал от елита на Англия, като през следващия сезон ще трябва да играе в Чемпиъншип. Радостното в тима воден от Аврам Грант е, че те успяха да се класират за финала на турнира за Купата на Футболната Асоциация на Англия, където ще се изправят срещу отбора на Челси. Ако спечелят трофея Портсмут ще има правото да участва в турнира Лига Европа и едновременно ще играе в Чемпиъншип, което ще първия подобен случай в историята на английския футбол. В последният два кръга от първенстовто те записаха две поредни равенства срещу Блекбърн и Уигън.

Мениджъра на Портсмут Авраам Грант няма да може да разчита на Джейми О'Хара, който от отсътващ пореди травма в гърба. Арън Мокоена също се бори с контузия и може да не може да вземе участие в тази среща. Хасан Уебда, Кевин Принс Боатенг, Надир Белхадж, Папа Боуба Диоп и Томи Смит може също да пропуснат двубоя заради лошо физическо състояние. Аруна Диндан все още не може да играе за Помпи поради несъответствие в сделката му с бившия му клуб Ленс.

Съперницте им Астън Вила както споменах по-нагоре се намират на седмата позиция в класирането с актив от 55 точки. Мечтите им за влизане в четворката на Англия вече са почти невъзможни. През сезона тима на Мартин О'Нийл регистрира общо 14 победи, 13 загуби и 6 загуби. Тима не успя да се класира за финала на турнира ФА Къп след като загуби с 3:0 от Челси. В последният изигран мач на бирмингамци от първенството те записаха равенство у дома 2:2 срещу "карамелите".

Левият защитник на гостите Стивън Уорнък ще бори за място в състава. Той получи контузия в ходилото по време на мача с Евертън в сряда. Мениджърът на Вила е оптимист относно неговот възстановяване. Халът Найджъл Рио-Кокър, който беше аут от януари заради контузия в глезена, има шанс да започне като резерва в тази среща.

Мисля, че Астън Вила ще постигне минимална победа днес срещу "беззъбия" си противник.

Прогноза: Портсмут - Астън Вила 0:1

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
133