Арсенал все още не е изгубил шампионските си амбиции


.

Арсенал все още не е изгубил шампионските си амбиции

В неделя от 15:30 часа българско време борещия се за оцеляване Уигън приема тима на Арсенал в среща от 35-ят кръг на английската Висша лига. Както вече казахме Уигън се бори за да остане в елита на Англия. В момента той заема 16-та позиция в класиране и една грешка би му коствала много. Досега през сезона те записаха общо 8 победи, 8 равенства и 18 загуби. В последните два кръга тима на Роберто Мартинез записа загуба и равенство. Поражението дойде при гостуването им на "Крейвън Котидж", където те загубиха с 2:1. През миналият уикенд тима домакинстваше на последния в класирането Портсмут, но срещата завърши при резултат 0:0.

Хандри Томас ще е единственият в състава на домакините, който ще бъде под съмнение за тази среща. Томас пропусна последните два мача на тима заради контузия, а в момента шансовете му да играе са 50/50. Защитникът Гари Коулдуел ще трябва да изтърпи наказание от три срещи.

Съперниците им Арсенал, който малки шансове да спечелят шампионската титлата през този сезон, тъй като се намират на 3-та позиция с шест точки зад лидера Челси. Радостното за феновете на лондончани е, че те са с мач по-малко. Досега през кампанията те регистрираха общо 22 победи, 5 равенства и 7 загуби. Тима на Арсен Венгер отпадна от Шампионската лига на четвърт-финалната й фаза след като загуби от Барселона с общ резултат 6:3. В последният изигран мач от първенството Арсенал намали шансовете си за вдигане на трофея в края на сезона, след като загуби с 2:1 при гостуването си на "Уайт Харт Лейн".

Централният защитник на гостите Томас Вермалеен е аут до края на сезона поради контузия в прасеза получена по време на срещата с Тотнъм, а Алекс Сонг остава временно извън игра поради травма в коляното. Андрей Аршавин се възстановява от контузията си в прасеца и има голям шанс да взе участие срещу Манчестър Сити през следващата седмица.
Робин ван Перси може да започне срещу Уигън в неделя, след като получи травма срещу "шпорите", след като преди това не беше играл в продължение на 5 месеца. 

Според мен Арсенал е по-класният отбор, който все още не е изгубил амбицията си за първото място.

Прогноза: Уигън - Арсенал 0:2

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
135