Челси няма намерение да губи в този етап на надпреварата


.

Челси няма намерение да губи в този етап на надпреварата

В последна среща от съботния ден Тотнъм приема на "Уайт Харт Лейн" тима на Челси в двубой от 35-ят кръг на английската Висша лига. "Шпорите" все още не могат да заемат така желаната 4-та позиция, тъй като основните им съперници Манчестър Сити няма намерения да се предават. В момента Тотнъм заемат 5-та позиция с актив от 61 точки, само на 1 точка зад Сити. Другият претендент, който има само формални шансове да влезе в четворката - Ливърпул, се намира на 6-та позиция с 56 точки. Тима на Хари Реднап не успя да се класира за финала на турнира ФА Къп, след като беше победен с 2:0 чрез продължения от изпадащия Портсмут. Така ако Помпи спечелят трофея ще играят в Лига Европа и ще се подзовават в Чемпиъншип. В последният изигран мач от първенството "шпорите" успяха да се наложат над Арсенал с 2:1 пред собствена публика. Така лондончани загубиха надеждите си за титла през тази година.

Хари Реднап отрече да включи в игра за този двубой Арън Ленън. Той се включи към тренировки с отбора, но според мениджъра той няма шансове да вземе участие днес. Нико Кранчър е аут до края на сезона поради контузия в глезена, докато Уилсън Паласиус е наказан. Ледли Кинг е под съмнение за срещата. Джермейн Джинас също няма да може да играе срещу Челси.

Сините от Лондон в момента заемат лидеркста позиция в таблицата с 4 точки преднина пред втория - Манчестър Юнайтед. Досега през сезона Челси записаха общо 24 победи, 5 равенства и 5 загуби. Те успяха да се класират за финала за Купата на Футболната Асоциация на Англия, след като победиха с 3:0 при гостуването им на Астън Вила. В последният изигран мач на тима от първенстово те отново победиха, но този път Болтън с минималното 1:0 на "Стамфорд Бридж". 

Левият защитник Ашли Коул се възстанови от травмата си в глезена и ще фигурира в списъка на отбора за първи път от месец февруари. Той вероятно ще започне мача от резервната скамейка, като мениджъра Карло Анчелоти вероятно ще разчита на Деко, Джо Коул и Флорант Малуда. Майкъл Есиен, Рикардо Карвальо и Жосе Босингва са аут за днешния двубой.

Смятам, че Челси няма да могат да бъдат спряни в борбата им за титлата през тази година, която вече е толкова близо до тях.

Прогноза: Тотнъм - Челси 1:2

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
159