Арсенал винаги е фаворит в дербито на Северен Лондон


.

Арсенал винаги е фаворит в дербито на Северен Лондон

Тотнъм - Арсенал
Стадион: "Уайт Харт Лейн"
Дата и час: 14.04.2010, 22:00
Съдия: Марк Клатенбърг


Тотнъм Хотспър посреща Арсенал на “Уайт Харт Лейн” в дербито на Северен Лондон. Двата отбора се нуждаят от задължителен успех в мача, тъй като трите точки са им нужни – на “шпорите” в битката за Топ 4, а на “топчиите” в спора за титлата.

Тотнъм бе в добра серия до последните си 2 мача, които изгуби. Първо Съндърланд  отне ценни три точки на Хари Реднап и компания, което остави тима  на 5-ата позиция на 4 точки от Манчестър Сити, който е с мач повече. Този уикенд Тотнъм не игра за Висша лига, а в полуфинал за Купата на Англия, изгубен малко очаквано след продължения от последния в класирането Портсмут. Тази миникриза идва в лош момент, но дербито е добра възможност да се излезе от нея.

Арсенал от своя страна се стреми към шампионската титла като след 33 изиграни мача изостава на 3 точки от лидера Челси и на 2 зад Манчестър Юнайтед, който обаче е с мач повече. “Топчиите” ще опитат да атакуват титлата, тъй като пред тях се очертава поредния нулев сезон, след като Барселона ги изхвърли в ¼-финалите на Шампионската лига. Мачът на “Ноу камп” бе и последният изигран от тима. Преди седмица Лос Кулес разби хората на Венгер с 4:1.

И в двата състава има доста проблеми с контузии. За Тотнъм аут са Нико Кранчар, Аарън Ленън, Джърмейн Джинас, Карло Кудичини и Джонатан Уудгейт. Уинстън Паласиос е с наказание. Под въпрос е капитанът Ледли Кинг.

След 5 месеца отсъствие в състава на Арсенал се завръща Робин Ван Перси. Той е излекуван от скъсания ахилес. Аут обаче са други важни футболисти – капитанът Фабрегас, плеймейкърът Аршавин, Уилям Галас, Алекс Сонг, Аарън Рамзи и Йоан Джуру.

Дербито на Северен Лондон е позагубило малко от своя блясък, тъй като в последните години Арсенал доминира в мачовете. Така беше и през октомври, когато “топчиите” спечелиха с 3:0, макар че Тотнъм бе във видимо по-добра форма. Естествено на “Уайт Харт Лейн” няма да им е толкова лесно, но все пак те са фаворит за краен успех.

Последни 5 изиграни срещи:

Тотнъм:

11 Април Тотнъм - Портсмут 0:0 (ФА Къп)
3 Април Съндърланд - Тотнъм 3:1 (Висша Лига) 
27 Март Тотнъм - Портсмут 2:0 (Висша Лига) 
24 Март Тотнъм - Фулъм  3:1 (ФА Къп)
20 Март Сток Сити - Тотнъм 1:2 (Висша Лига)

Арсенал:

6 Април Барселона - Арсенал 4:1 (Шампионска Лига)
3 Април Арсенал - Уулвърхямптън 1:0 (Висша Лига) 
31 Март Арсенал - Барселона 2:2 (Шампионска Лига)
27 Март Бирмингам - Арсенал 1:1 (Висша Лига) 
20 Март Арсенал - Уест Хям 2:0 (Висша Лига)


Досегашни срещи:

Тотнъм - Арсенал

149 мача
46 победи за Тотнъм
42 равенства
61 победи за Арсенал
Голова Разлика: 180:225 за Арсенал

През този сезон:

Арсенал - Тотнъм 3:0 - 31 Октомври (Висша Лига)

Коефициенти от bet365:
Тотнъм - 3.25
Равен - 3.30
Арсенал - 2.25

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
135