Ливърпул - Уулвс: Мърсисайдци най-после ще запишат победа на Анфийлд


Н. Гавазов

Ливърпул - Уулвс: Мърсисайдци най-после ще запишат победа на Анфийлд

Ливърпул - Уулвърхемптън
Стадион: "Анфийлд", Ливърпул
Дата: 28.01.2017г.
Час: 14:30
Съдия: Крейг Поусън

Ливърпул и Уулвърхемптън ще се срещнат в мач от четвъртия кръг на Купата на Англия, като всеки един от съперниците има своите мотиви да потърси добър резултат в срещата.

Мърсисайдци са неузнаваеми от началото на годината. Не е ясна причината за срива на "червените", дали тя е свързана с отсъствието на Садио Мане или с нещо друго, но липсват идеи в атака, в работата на защитата цари хаос, а в играта на футболистите отсъства свежест. За това и резултатите са такива: 3 равенства и 3 загуби от седемте мача през новата година. При това "червените" не успяха да спечелят нито едно от трите си домакинства през 2017 година, допускайки две загуби. Това не само, че отдалечи тима от първото място във Висшата лига, но застраши мястото му в топ 4. Сега Ливърпул се намира на 4-та позиция, на две точки пред Манчестър Сити.

Уулвърхемптън имаше големи проблеми в началото на сезона, но успя да стабилизира представянето си през декември. "Вълците" не направиха кой знае какви чудеса, просто спряха да допускат серии от по 9 мача без победа и малко по-често да радват феновете си. Това помогна на тима да се отдалечи от опасната зона, но не толкова много, че всички, които Уулвс да бъдат спокойни - зоната на изпадащите е само на 7 точки, а това е нищо за Чемпиъншип. Що се отнася до най-стария турнир в света, хората на Пол Ламбърт стигнаха до четвъртия кръг благодарение на победата си с 2:0 над Стоук Сити, при това успехът дойде на негостоприемния "Британия Стейдиъм", което наистина бе голяма изненада.

Последната среща между Ливърпул и Уулвс е през 2012 година на "Молиню" и тогава "червените" пометоха съперника си с 3:0. В момента мърсисайдци са в победна серия срещу "вълците" от три мача, като в два от тях не допуснаха гол.

Какво да кажем за утрешния двубой? В последната си прогноза за Ливърпул посъветвахме почитателите на залозите да играят в полза на "червените", които бяха домакини. Очакванията за успех на Клоп не се сбъднаха, като поражението бе второ поредно за Ливърпул на "Анфийлд".

Сега ще дадем същия съвет. А мотивите за него изглеждат доста солидно - няма как мърсисайдци да сгрешат срещу тим от долната част на таблицата в Чемпиънпшип. Пред собствена публика. И след критиките на Юрген Клоп към играчите. Трети пореден провал, а тук влиза и равенството, би означавал, че в колектива на немеца има голям проблем.

Прогноза: Ливърпул - Уулвърхемптън 3:0


Последни 5 изиграни срещи:

Ливърпул:

11 януари Саутхемптън - Ливърпул 1:0 (Купа на Лигата)
15 януари Манчестър Юнайтед - Ливърпул 1:1 (Висша лига)
18 януари Плимут - Ливърпул 0:1 (ФА Къп)
21 януари Ливърпул - Суонзи 2:3 (Висша лига)
25 януари Ливърпул - Саутхемптън 0:1 (Купа на Лигата)

Уулвърхемптън:

31 декември Уулвърхемптън - КПР 1:2 (Чемпиъншип)
02 януари Шефилд Уензди - Уулвърхемптън 0:0 (Чемпиъншип)
07 януари Стоук Сити - Уулвърхемптън 0:2 (ФА Къп)
14 януари Уулвърхемптън - Астън Вила 1:0 (Чемпиъншип)
21 януари Норич - Уулвърхемптън 3:1 (Чемпиъншип)


Досегашни срещи:

Ливърпул - Уулвърхемптън

100 срещи
49 победи за Ливърпул
17 равенства
34 победи за Уулвърхемптън
Голова Разлика: 152:119 за Ливърпул

 

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
259