Ливърпул - Саутхемптън: Червените няма да допуснат втори провал пред Коп-а


Н. Гавазов

Ливърпул - Саутхемптън: Червените няма да допуснат втори провал пред Коп-а

Ливърпул - Саутхемптън
Стадион: "Анфийлд", Ливърпул
Дата: 25.01.2017г.
Час: 22:00
Съдия: Мартин Аткинсън

Ливърпул посреща Саутхемптън в мач -реванш от полуфиналите на Купата на Лигата. Турнир, който е трети по значимост в Англия, но от друга страна е добра възможност да спасиш сезона с трофей, като особено силно това важи за "светците". Целите пред мърсисайдци са други, но от друга страна няма да е излишно, ако "червените" прибавят още една купа в богата си колекция. Всичко казано до тук показва, че няма да видим един формален двубой, а мач, който съперниците ще се опитат да спечелят без да жалят сили.

Първата среща завърши с победа 1:0 за Саутхемптън. Веднага ще кажем, че мачът край Южния бряг премина на високо ниво, като треньорските щабове използваха най-доброто, с което разполагаха към момента. Интересното е, че Ливърпул повече владееше топката, повече се опитваше да застрашава вратата на съперника, но мърсисайдци отправиха по-малко удари от съперника си и допуснаха гол. Изводът от онзи двубой е, че хората на Юрген Клоп определено имат проблеми с отбраната си, която понижи качеството на представянето си през новата година.

А това се отрази на резултатите на Ливърпул, който е без победа в последните си три мача във Висшата лига и се смъкна на 4-та позиция в класирането. Нещо по-лошо - през уикенда "червените" бяха унизени пред Коп-а от намиращия се на последно място отбор на Суонзи. Ливърпул не само показа липса на идеи в нападение, но и демонстрира истински хаос в защитата си, което доведе до три гола в собствената си врата.

Що се отнася до Саутхемптън, колкото и да е изненадващо, но хората на Клод Пюел се намират в по-добра форма от утрешния си съперник. "Светците" претърпяха поражение в Бърнли, но биха Норич в Купата, а през уикенда пометоха шампиона Лестър с 3:0, като резултатът можеше да е още по-трагичен за "лисиците", ако съперникът им действаше по-съсредоточено.

Няма съмнение, че се очертава много интересен двубой утре вечер на "Анфийлд". Саутхемптън е корав съперник и "светците" записаха победа и равенство в последните си три мача тук. Освен това хората на Клод Пюел пристигат със самочувствие от добрите си резултати през новата година, докато настроението в другия лагер е повече от минорно.

И може би изходът на сблъсъка трябва да бъде потърсен именно в психологическо направление - дали Клоп е успял да извади своите от амока, който Суонзи причини с гостуването си край река Мърси. Ако немецът не е решил проблемите на ментално ниво, в добавка и тези в защита, нищо чудно феновете на "червените" отново да страдат.

По принцип Клоп е голям мотиватор и се предполага, че мениджърът е успял да изправи отбора си, което би ни накарало да очакваме успех на домакините в мача. От друга страна коефициентите за "Х" на различните букмейкърски къщи са в диапазона 4.10-4.30, което пък напълно покрива риска да използваме знак за равенство в мача. Съветът ни е да използваме двоен шанс в нашата игра, а при невъзможност за такава, все пак да се доверим на домакините, които би трябвало да направят всичко възможно, за да избегнат втори провал пред Коп-а.

Прогноза: Ливърпул - Саутхемптън 1:0

 

Последни 5 изиграни срещи:

Ливърпул:

08 януари Ливърпул - Плимут 0:0 (ФА Къп)
11 януари Саутхемптън - Ливърпул 1:0 (Купа на Лигата)
15 януари Манчестър Юнайтед - Ливърпул 1:1 (Висша лига)
18 януари Плимут - Ливърпул 0:1 (ФА Къп)
21 януари Ливърпул - Суонзи 2:3 (Висша лига)

Саутхемптън:

07 януари Норич - Саутхемптън 2:2 (ФА Къп)
11 януари Саутхемптън - Ливърпул 1:0 (Купа на Лигата)
14 януари Бърнли - Саутхемптън 1:0 (Висша лига)
18 януари Саутхемптън - Норич 1:0 (ФА Къп)
22 януари Саутхемптън - Лестър 3:0 (Висша лига)


Досегашни срещи:

Ливърпул - Саутхемптън

102 срещи
50 победи за Ливърпул
23 равенства
29 победи за Саутхемптън
Голова Разлика: 153:107 за Ливърпул

 

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
296