Саутхемптън – Лестър: Шампионите няма да успеят да измъкнат трите точки


Н. Гавазов

Саутхемптън – Лестър: Шампионите няма да успеят да измъкнат трите точки

Саутхемптън - Лестър
Стадион: "Сейнт Мери", Саутхемптън
Дата: 22.01.2017г.
Час: 14:00
Съдия: Майкъл Оливър


Съставите на Саутхемптън и Лестър откриват с двубой помежду си неделната програма от мачове във Висшата лига. И двата тима се намирт в долната половина на таблицата с разлика от две точки, което подсказва, че ще видим равностоен сблъсък.

"Светците" са в ужасяваща серия в първенството с 4 поредни поражения, което ги смъкна на 13-то място с 24 точки. Положителното за домакините е участието в Купата на лигата, където успяха в първата полуфинална среща с Ливърпул да спечелят с 1:0, а във ФА Къп продължават напред след трудно елиминиране на Норич. Един от проблемите за Саутхемптън се оказва липсата на опции в състава, тъй като в лазарета се намират Джереми Пиед, Мат Таргет, Чарли Остин, Софиан Буфал, Алекс Макарти и Стивън Дейвис, а не напълно готови са Флорин Гардош, Райън Бертранд, Върджил ван Дайк и Джейк Хескет.

Лестър продължава да показва колеблива и непостоянна игра в първенството, което го поставя на едва 15-то място на 5 точки от зоната на изпадащите. Разбира се, едва ли "лисиците" ще допуснат да бъдат въвлечени в борбата за оцеляване, но може би това подсказва, че ще се съсредоточат в другите два турнира, в които участват и засега се представят задоволително - Шампионската лига и ФА Къп. В състава на шампионите няма контузени или наказани играчи с изключение на колебанията относно състоянието на Ульоа. За сметка на това пък ключовите играчи Марез и Слимани са с Алжир на Купата на африканските нации, а Даниел Амартей е с тима на Гана.

И двата отбора изглежда вече започват леко да пренебрегват Висшата лига за сметка на други турнири, но все пак едва ли толкова рано в сезона ще се откажат напълно от първенството. Това важи в особена сила за Лестър, тъй като на привържениците няма как да им се понрави позиция толкова близка до последните трима в класирането. За Саутхемптън пък предстои полуфинален реванш за Купата на лигата в средата на другата седмица, така че е оправдано да очакваме не толкова мотивирани "светците" този кръг, а и с отсъствието на толкова много играчи няма да е изненада да видим ключови фигури на пейката, за да бъдат запазени свежи за Ливърпул. Въпреки това, очакваме "лисиците" да не успеят да се възползват от състоянието на съперника и да достигнат само до точката.

Прогноза: Сутхемптън - Лестър 0:0

 

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
113