Плимут - Ливърпул: Този път червените ще покажат класа


Н. Гавазов

Плимут - Ливърпул: Този път червените ще покажат класа

Плимут - Ливърпул
Стадион: "Хоум Парк", Плимут
Дата: 18.01.2017г.
Час: 21:45
Съдия: Греъм Скот

Плимут приема Ливърпул в мач-преиграване от третия кръг на Купата на Англия. Отборът на Дерек Адамс удържа равенството на "Анфийлд" и сега ще се постарае да се представи още по-добре пред очите на своите фенове. Колективът на Юрген Клоп има намерение най-после да реализира своето преимущество в класа и да направи крачка в следващия етап.

Няма никакво съмнение, че мачът вече има статут на местен празник, защото това е рядък шанс за "зелената армия" да кръстоса шпаги с клуб като Ливърпул и да влезе в световните новини. До тук се стигна след нулево равенство в първата среща, в която трябва да признаем, че цветовете на мърсисайдци се защитаваха от много млади играчи. Иначе Плимут влиза в двубоя с настроение след трудната победа с 4:2 над Стивъндж. Тимът от Лига 2 се бори за промоция и в момента се намира на второ място в четвъртата по сила дивизия в Англия.

Ливърпул ще търси първа победа за последните си пет мача във всички турнири. Хората на Юрген Клоп ярко завършиха миналата година, но нямат успех през настоящата. Допълнителната интрига около днешната среща е това, че последната визита на "червените" до Южния бряг завърши с поражение за тях. Едва ли обаче можем да говорим за лошо настроение в състава на гостите, които за малко не биха Манчестър Юнайтед в дербито в неделя.

Домакините са без Конър Смит, който е контузен и Дейвид Гудуел, който по семейни причини няма да играе. За гостите аут са контузените Клайн, Богдан, Ингс, заминалият за Купата на Африка Мане, както и Матип, който се намира в неясна ситуация. Под въпрос са Лукас и Груич.

Само по себе си преиграването на мач е неприятно събитие за грандовете в Англия с оглед на плътния календар. Стъридж, Лалана и Фирмино не успяха да направят разликата в първата среща, но очакванията сега са, че Клоп ще използва по-оптимален състав. Дербито с Юнайтед е назад, а на "Анфийлд" пристига аутсайдер.

Очакванията са Ливърпул да покаже по-ефективен футбол и да постигне победа с поне два гола разлика.

Прогноза: Плимут - Ливърпул 0:2


Последни 5 изиграни срещи:

Плимут:

26 декември Плимут - Уикъмб 3:3 (Лига 2)
31 декември Плимут - Кроули Таун 2:0 (Лига 2)
02 януари Барнет - Плимут 1:0 (Лига 2)
08 януари Ливърпул - Плимут 0:0 (ФА Къп)
14 януари Плимут - Стивънидж 4:2 (Лига 2)

Ливърпул:

31 декември Ливърпул - Манчестър Сити 1:0 (Висша лига)
02 януари Съндърланд - Ливърпул 2:2 (Висша лига)
08 януари Ливърпул - Плимут 0:0 (ФА Къп)
11 януари Саутхемптън - Ливърпул 1:0 (Купа на Лигата)
15 януари Манчестър Юнайтед - Ливърпул 1:1 (Висша лига)


Досегашни срещи:

Плимут - Ливърпул

11 срещи
2 победи за Плимут
4 равенства
5 победи за Ливърпул
Голова Разлика: 22:15 за Ливърпул

 

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
266