Тотнъм – УБА: Ще се окажат ли гостите отново пречка пред домакините?


Н. Гавазов

Тотнъм – УБА: Ще се окажат ли гостите отново пречка пред домакините?

Тотнъм - Уест Бромич
Стадион: "Уайт Харт Лейн", Лондон
Дата: 14.01.2017г.
Час: 14:30
Съдия: Антъни Тейлър

Настоящият 21-ви кръг на Висшата лига се открива със здрава битка между Тотнъм и Уест Бромич. И двата отбора се представят на ниво от началото на сезона, а срещите помежду им в последно врем са изключително равностойни и неясни до последния съдийски сигнал.

"Шпорите" по подобие на миналата кампания е в Топ 4, но борбата за титлата изглежда много трудна на този етап, тъй като изоставането от първото място е 7 точки. Домакините са в серия от 6 поредни победи във всички турнири, а трябва да се отбележи, че в предишния кръг беше дербито с лидера Челси, което завърши с триумф на водения от Маурисио Почетино тим. Тотнъм определено сега са с високо настроение и в добър ритъм, но съперникът им е достатъчно корав, за да спре лондончани, а и вече го е правил - най-пресният пример в края на миналият сезон, когато си разделиха точките и помогнаха на Лестър за титлата. "Шпорите" нямат кадрови проблеми и единствено Ерик Ламела е с болки и едва ли ще бъде рискувано здравето му.

Уест Бромич на този етап се представя прекрасно за тим с тези скромни възможности и дори надхвърлят очакванията. "Дроздовете" са в горната половина на таблицата с две поредни победи и като цяло са проблемен противник за всеки един отбор в Англия. Играта на гостите може и да не кой знае колко приятна за гледане и да не удовлетворява кой знае колко привържениците, но поне носи точки, което е най-важното. Тони Пюлис е с леки колебания относно състава си, тъй като Бераино, Крис Брънт и Джони Еванс са под въпрос, докато ситуацията с Ниом остава все още неясна.

Както споменахме в началото на прогнозата - срещите между двата тима в последно време са много равностойни. В предишните 7 сблъсъка цели 5 пъти съперниците са си поделяли точките, а последните 3 приключваха 1:1, включително и мачът на "Уайт Харт Лейн" през април месец, който намали шансовете на Тотнъм за титлата. Това по всяка вероятност едва ли е забравено от лондончани, които имат и отмъщението като допълнителен стимул за този кръг. Смятаме, че този път "шпорите" няма да допуснат изненада и ще излязат на терена крайно мотивирани за победа, която би им помогнала да се задържат в Топ 4.

Прогноза: Тотнъм - Уест Бромич 2:0

 

Последни 5 изиграни срещи:

Тотнъм:

18 декември Тотнъм - Бърнли 2:1 (Висша лига)
28 декември Саутхемптън - Тотнъм 1:4 (Висша лига)
01 януари Уотфорд - Тотнъм 1:4 (Висша лига)
04 януари Тотнъм - Челси 2:0 (Висша лига)
08 януари Тотнъм - Астън Вила 2:0 (ФА Къп)

Уест Бромич:

17 декември Уест Бромич - Манчестър Юнайтед 0:2 (Висша лига)
26 декември Арсенал - Уест Бромич 1:0 (Висша лига)
31 декември Саутхемптън - Уест Бромич 1:2 (Висша лига)
02 януари Уест Бромич - Хъл Сити 3:1 (Висша лига)
07 януари Уест Бромич - Дарби Каунти 1:2 (ФА Къп)


Досегашни срещи:

Тотнъм - Уест Бромич

143 срещи
55 победи за Тотнъм
35 равенства
53 победи за Уест Бромич
Голова Разлика: 215:208 за Тотнъм

 

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
192