Юнайтед ще помогне на Челси с Ливърпул


И. Ангелов

Юнайтед ще помогне на Челси с Ливърпул

Манчестър Юнайтед - Ливърпул
Стадион: "Олд Трафорд", Манчестър
Дата: 15.01.2017г.
Час: 18:00
Съдия: Майкъл Оливър

Манчестър Юнайтед се намира на поредица от девет победи във всички турнири за първи път от 2009-та година, като освен това може да се похвали с прекрасен рекорд срещу Ливърпул на "Олд Трафорд", защото "червените дяволи" имат 6 победи в последните 7 мача с мърсисайдци пред домашна публика.

Ливърпул не успя да вкара в последните си два мача и формата на тима се понижи драстично след загубването на Филипе Кутиньо по-рано през сезона и напускането на Садио Мане за Африканската купа на нациите сега. Сега този тим няма победа в 3 поредни мача.

Откъм състави, Юнайтед също изпрати един човек към Африка в лицето на Ерик Баили, който представлява Кот д'Ивоар. Златан Ибрахимович пропусна последната среща на тима във ФА Къп срещу Хъл Сити поради заболяване и се очаква сега да участва, макар да е под въпрос. Маркос Рохо също е поставен под въпрос след мускулен проблем.

Очаква се ветераните от този сблъсък Майкъл Карик и Уейн Рууни да вземат участие в двубоя, след като капитанът на Юнайтед преследва и да подобри рекорда на сър Боби Чарлтън за голове с отбора.

Ливърпул има повече проблеми. Филипе Кутиньо се върна в игра след отсъствие и изигра 30 минути в срещата за купата, като се очаква сега да започне. Ключовият Садио Мане замина за Купата на нациите и ще липсва в близко бъдеще, докато Клоп няма да разчита и на Жоел Матип, а може би и Джордан Хендерсън, за който ще се изчака последния момент да се определи състоянието му за игра. Въпросителна има и на избора на врата между Симон Миноле и Лорис Кариус, никой от които не впечатлява до момента през сезона.

Манчестър Юнайтед играе с настроение в последните си срещи и се очаква тимът да започне агресивно за победата. По-рано през сезона двата отбора не си вкараха на "Анфийлд", но сега Златан Ибрахимович вкара 5 гола и направи 3 асистенции в последните 6 мача за тима и той ще бъде основната заплаха за вратата на гостите.

Прогноза: Манчестър Юнайтед - Ливърпул 2:0

 

Последни 5 изиграни срещи:

Манчестър Юнайтед:

26 декември Манчестър Юнайтед - Съндърланд 3:1 (Висша лига)
31 декември Манчестър Юнайтед - Мидълзбро 2:1 (Висша лига)
02 януари Уест Хем - Манчестър Юнайтед 0:2 (Висша лига)
07 януари Манчестър Юнайтед - Рединг 4:0 (ФА Къп)
10 януари Манчестър Юнайтед - Хъл Сити 2:0 (Купа на Лигата)

Ливърпул:

27 декември Ливърпул - Стоук Сити 4:1 (Висша лига)
31 декември Ливърпул - Манчестър Сити 1:0 (Висша лига)
02 януари Съндърланд - Ливърпул 2:2 (Висша лига)
08 януари Ливърпул - Плимут 0:0 (ФА Къп)
11 януари Саутхемптън - Ливърпул 1:0 (Купа на Лигата)

 

Досегашни срещи:

Манчестър Юнайтед - Ливърпул

196 срещи
79 победи за Манчестър Юнайтед
53 равенства
64 победи за Ливърпул
Голова Разлика: 271:248 за Манчестър Юнайтед

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
219